Nederlandse fictie

Het Nederlandse fictie-fonds van De Bezige Bij is breed georiënteerd: van het werk van Harry Mulisch en Hugo Claus tot het proza van Jan Cremer en J.A. Deelder, van de poëzie van Bart Chabot en Hagar Peeters tot de gedichten van Hans Faverey en Lucebert, van de romans van Jan Siebelink en Gerard Reve tot het veelzijdige werk van Gerrit Komrij en Kees van Kooten.

Vertaalde fictie

Binnen het vertaalde fonds van De Bezige Bij verschijnt het allermooiste wat de wereldliteratuur te bieden heeft, van bekende namen als Philip Roth, Amos Oz, Khaled Hosseini, A.M. Homes, Alessandro Baricco, Donna Tartt, Paolo Giordano, Philippe Claudel en John Irving tot nieuwe, grote talenten zoals Chad Harbach, Teju Cole, Philipp Meyer, Chimamanda Ngozi Adichie en Nir Baram.

Non-fictie

De non-fictie van De Bezige Bij bestrijkt een breed palet – van biografie en essay tot geschiedenis, politiek en actualiteit, van filosofie tot populaire wetenschap, kunst en muziek. Het uitgegeven werk is van topauteurs van Nederlandse en internationale bodem, zoals Thomas Piketty, David Van Reybrouck, Karen Armstrong, Oliver Sacks, Philipp Blom, Jolande Withuis, Paul Verhaeghe, Bas Heijne, Auke Kok en Joshua Foer.

Horzels

Stekende betogen van uitstekende betogers. Prikkelende boeken in het hart van het publieke debat, in  samenwerking met De Balie en De Correspondent. Pamfletten die stof doen opwaaien. Een reeks met opzienbarende auteurs en onderwerpen die bijdragen aan een levendige debatcultuur. Deze spraakmakende betogen over politiek, racisme, onderwijs en relaties worden in De Balie gepresenteerd en besproken.

 


Hier vindt u alle leverbare dichtbundels van De Bezige Bij, zowel op papier als in e-book. Zie alle poëzie.

Poëzie is altijd een belangrijke pijler geweest in het fonds van De Bezige Bij: van de Vijftigers tot hedendaags talent.


De beste boeken in voordelige paperbacks. Zie hier alle paperbacks van De Bij.

De beste boeken in voordelige paperbacks.


Uitgeverij De Bezige Bij startte in november 2013 met Vleugels, een volledig digitale reeks korte verhalen. De verhalen, die los alleen als e-book verschijnen, bevatten tussen de 20 en 50 pagina’s. Elk kort verhaal is afzonderlijk verkrijgbaar en kost € 2,99. De uitgeverij streeft ernaar omstreeks vijftig verhalen per jaar te laten verschijnen. De selectie is breed: zowel klassiekers uit het verleden als de beste verhalen van jonge, getalenteerde schrijvers zullen als Vleugeltje beschikbaar komen.

Een digitale reeks korte verhalen. De verhalen, die alleen als e-book verschijnen, bevatten tussen de 20 en 50 pagina’s. Elk verhaal is afzonderlijk verkrijgbaar en kost € 2,99.
De selectie is breed: zowel klassiekers uit het verleden als de beste verhalen van jonge, getalenteerde schrijvers zijn als vleugeltje beschikbaar.


De Bij Klassieken is een reeks van literaire klassiekers uit de twintigste eeuw, verschenen in een mooie, gebonden uitgave met leeslint. De boeken zijn voorzien van een inleiding door een bekende Nederlander of Vlaming en een biografie.

De Bij Klassieken is een reeks van literaire klassiekers uit de twintigste eeuw, verschenen in een mooie, gebonden uitgave met leeslint. De boeken zijn voorzien van een inleiding door een bekende Nederlander of Vlaming en een biografie.


Zoem is onze reeks luisterboeken: een heel boek, voorgelezen door acteurs of de auteur zelf, op cd.

Zoem is onze reeks luisterboeken: een heel boek, voorgelezen door acteurs of de auteur zelf, op cd.