Nieuws / De verfilming van Frank Martinus Arions Dubbelspel gaat in première op IFFR

27.01.2017

De verfilming van Frank Martinus Arions Dubbelspel gaat in première op IFFR

Op IFFR, het Internationaal Film Festival Rotterdam, gaat de verfilming in première van Frank Martinus Arions Dubbelspel. In het Engels, zoals Arion wenste.

De film met de titel Double Play is gebaseerd op de Nederlands-Antilliaanse klassieker Dubbelspel van Frank Martinus Arion (1936-2015).

Arions debuut uit 1973 was de eerste roman waarin uitsluitend zwarte Antilliaanse personages voorkomen. In Nederland werd de roman meteen erkend als meesterwerk. Op de Antillen zelf duurde dat langer, vertelt Neerlandicus Jos de Roo. „Aanvankelijk stoorden Antillianen zich aan de in hun ogen te negatieve afschildering van de personages.” Inmiddels wordt de roman ook op de Antillen gezien als een meesterwerk, helemaal nadat in 2006 in Nederland 725.000 exemplaren gratis waren uitgedeeld tijdens de Nederland Leest Campagne.

Kijk voor meer informatie over de film op de website van IFFR: https://iffr.com/en/programme/2017/per-day

Meer over de auteur

Frank Martinus Arion

Frank Martinus Arion (1936 – 2015) werd geboren op Curaçao. Hij verhuisde in 1955 naar Nederland, waar hij aan het Instituut voor Neerlandistiek studeerde en werkte, sinds 1981 woont hij weer op zijn geboorteeiland waar hij in 1996 promoveerde op een proefschrift over de oorsprong van het Papiamento. Zijn werk bestaat uit romans, verhalen, poëzie...

Frank Martinus Arion

Meer nieuws

  • Karin Amatmoekrim tekent contract voor ‘Suriname. Een geschiedenis’ bij Uitgeverij De Bezige Bij

    Karin Amatmoekrim heeft gisteren, dinsdag 14 augustus, het contract getekend voor het schrijven van een allesomvattende geschiedenis van Suriname bij Uitgeverij De Bezige Bij. Het boek Suriname. Een geschiedenis zal gepubliceerd worden in 2023. Karin Amatmoekrim zal zich voor Suriname. Een geschiedenis niet alleen baseren op zeldzaam archiefmateriaal, maar vooral ook op honderden interviews die...

    Meer15.08.2018
  • Brochure De Bezige Bij 2018

    Komend najaar verschijnen veel prachtige titels bij De Bezige Bij. Lees meer over het nieuwe werk van Paolo Giordano, Bart van Loo, Nicolaas Matsier, Maaike Meijer en vele anderen. Lees hieronder alles over de verwachte boeken in de najaarsbrochure, of klik hier.

    Meer02.07.2018