Uitgeverij De Bezige Bij verwelkomt met trots Dave Eggers

Op 19 oktober 2021 zal de vertaling van The Every, de nieuwe roman van de wereldwijde bestsellerauteur Dave Eggers, bij Uitgeverij De Bezige Bij verschijnen.

In dit verslavende maar ook beangstigende vervolg op De Cirkel (waarvan meer dan 150.000 exemplaren werden verkocht in Nederland en Vlaanderen, en dat in 2013 tot Boek van de Maand werd gekozen door het DWDD-boekenpanel) onderzoekt Eggers op humoristische en beklemmende wijze waar de dominantie van een geheel digitale cultuur toe kan leiden, en wat er gebeurt als iemand besluit zich hiertegen te verzetten.

Het boek speelt zich een paar jaar na De Cirkel af, in een wereld waarin het machtigste internetbedrijf op aarde alle andere succesvolle computerbedrijven heeft overgenomen en het rijkste en gevaarlijkste – en gek genoeg meest geliefde – monopolie ooit wordt gecreëerd: The Every.

Delaney Wells lijkt niet bepaald de ideale nieuwe werknemer van The Every: als voormalig boswachter staat ze zeer sceptisch tegenover de nieuwe technologie, maar toch weet ze dankzij haar charmes een baan te krijgen. Ze is een vrouw met een missie, en heeft maar één doel voor ogen: het bedrijf van binnenuit vernietigen. Samen met haar partner in crime, de flegmatieke Wes, gaat ze op zoek naar de zwaktes van The Every, in de hoop de mensheid te bevrijden. Maar voor wie strijdt Delaney eigenlijk? En wil de mens wel écht vrij zijn?  

Dave Eggers is de veelgeprezen en meermaals bekroonde auteur van boeken als Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteitWat is de WatZeitoun, De Cirkel, De parade en De monnik van Mokka. Hij is daarnaast de drijvende kracht achter uitgeverij McSweeney’s en medeoprichter van de non-profitorganisaties 826 Valencia en Voice of Witness.

Dave Eggers zal ter promotie van de Nederlandse vertaling van The Every een bezoek brengen aan ons land. De Bezige Bij zal voor de campagne rondom dit boek nauw samenwerken met Oscar van Gelderen.

Auteursfoto: Brecht Van Maele

Gerelateerde artikelen