Nieuws / Tommy Wieringa schrijft Groot Dictee 2010

19.07.2010

Tommy Wieringa schrijft Groot Dictee 2010

Tommy Wieringa zal dit jaar het Groot Dictee der Nederlandse Taal opstellen. Het is de 21e editie en wordt woensdag 15 december op televisie uitgezonden door de NPS.

Deelnemers uit Nederland worden geselecteerd op basis van de voorronde die half november in de Volkskrant staat. De overige deelnemers komen uit Vlaanderen.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal wordt georganiseerd door de Volkskrant, in samenwerking met de NPS. Vorig jaar zorgde Gerrit Komrij voor de tekst. De deelnemers maakten gemiddeld 29 fouten, de winnaar had er 7.

Meer over de auteur

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa schreef onder andere de romans Alles over Tristan (Halewijnprijs, 2002) en het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, Joe Speedboot (vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs, 2006). Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). In 2007 verscheen De dynamica van begeerte, een aanstekelijk onderzoek...

Tommy Wieringa

Meer nieuws

  • Karin Amatmoekrim tekent contract voor ‘Suriname. Een geschiedenis’ bij Uitgeverij De Bezige Bij

    Karin Amatmoekrim heeft gisteren, dinsdag 14 augustus, het contract getekend voor het schrijven van een allesomvattende geschiedenis van Suriname bij Uitgeverij De Bezige Bij. Het boek Suriname. Een geschiedenis zal gepubliceerd worden in 2023. Karin Amatmoekrim zal zich voor Suriname. Een geschiedenis niet alleen baseren op zeldzaam archiefmateriaal, maar vooral ook op honderden interviews die...

    Meer15.08.2018
  • Brochure De Bezige Bij 2018

    Komend najaar verschijnen veel prachtige titels bij De Bezige Bij. Lees meer over het nieuwe werk van Paolo Giordano, Bart van Loo, Nicolaas Matsier, Maaike Meijer en vele anderen. Lees hieronder alles over de verwachte boeken in de najaarsbrochure, of klik hier.

    Meer02.07.2018