Nieuws / Schrijfster Sytske van Koeveringe gaat zes weken wonen en werken in een verzorgingshuis

04.10.2017

Schrijfster Sytske van Koeveringe gaat zes weken wonen en werken in een verzorgingshuis

Schrijfster Sytske van Koeveringe woont en werkt van 29 oktober tot 8 december in een appartement van Vitalis WoonZorg Groep De Horst/Kronehoef in Eindhoven. Zij is de nieuwe Schrijver in huis: ze zal tijdens haar verblijf in het verzorgingshuis onderzoek doen naar de tijdsbeleving in en buiten het huis, geïnspireerd op de bewoners. Ze doet verslag via de website www.schrijverinhuis.nl en het resultaat wordt samengebracht in een kleine uitgave.

 

Op uitnodiging van Literair Productiehuis Wintertuin en de Literaire Salon wonen en werken jonge auteurs voor een aantal weken in een appartement van Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven. Ouderen dragen veel culturele bagage en levenservaring met zich mee. Hun kennis en ervaring mag niet zomaar verdwijnen. Via het project Schrijver in huis wordt een deel van deze kennis, bagage en ervaring verwerkt in een roman, gedicht of ander nieuw werk. Op deze wijze kunnen de bewoners hun eigen geschiedenis, levenservaring en verhalen doorgeven aan anderen en veilig stellen voor de toekomst. Eerdere Schrijvers in huis waren Maartje Wortel, Willem Claassen en Elfie Tromp. Lees hun verslagen terug op www.schrijverinhuis.nl.

 

Sytske van Koeveringe (1988) woont en werkt in Amsterdam. In 2014 studeerde ze af aan de opleiding Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie. Haar werk is gepubliceerd in onder andere De Gids, De Fusie, Hard//Hoofd en Das Magazin. Sinds augustus 2015 schrijft ze voor Mister Motley korte verhalen over een project waarbij ze met zoveel mogelijk verschillende beroepen meeloopt. Sytske’s debuutroman Het is maandag vandaag verscheen in mei 2017 bij De Bezige Bij.

Meer over de auteur

Sytske Van Koeveringe

Sytske van Koeveringe (1988) is in 2014 afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie richting beeld en taal. Haar werk is onder andere te zien op de Fusie, De Gids, Hard//hoofd, MisterMotley, Das Magazin. Ze zat bij de eerste lichting van Slow Writing Lab van het Letterenfonds. En ze woont en werkt in Amsterdam.

Sytske Van Koeveringe

Meer nieuws

  • Miriam Rasch op de shortlist van de Hypatia-prijs.

    De Bezige Bij-auteur Miriam Rasch staat met Zwemmen in de oceaan op de shortlist van de Hypatia-prijs, een nieuwe prijs voor het beste en meest prikkelende en actuele filosofieboek geschreven door een vrouw. Met het instellen van deze tweejaarlijkse prijs wil de vereniging Society for Women in Philosophy (SWIP) een podium bieden aan vrouwelijke filosofen die...

    Meer16.03.2018
  • Jeroen Olyslaegers wint De Inktvinger met WIL

    WIL van Jeroen Olyslaegers werd al vertaald in vier talen, en bekroond met de Fintro Literatuurprijs, de Ultima van de Vlaamse Cultuur in de Letteren, de Confituurboekhandelsprijs en de F. Borderwijk-prijs. En nu wint Jeroen Olyslaegers voor zijn fantastische roman ook nog De Inktvinger! De Inktaap bestaat al langer, het is dé literaire jongerenprijs van...

    Meer15.03.2018