Nieuws / Paul Baeten Gronda nominatie Academica Debutantenprijs

07.07.2010

Paul Baeten Gronda nominatie Academica Debutantenprijs

Nemen wij dan samen afscheid van de liefde van Paul Baeten Gronda is genomineerd voor de Academica Debutantenprijs 2010.

De nominatiejury heeft uit de 72 ingezonden Nederlandse en Vlaamse fictiedebuten vijf kanshebbers geselecteerd. De hoofdprijs bestaande uit de Academica Award en 15.000 euro wordt in september 2010 voor de vijftiende keer uitgereikt.

Alle door de uitgeverijen ingezonden boeken in de categorie oorspronkelijk Nederlandstalig fictiedebuut, zijn uitgegeven tussen 1 oktober 2008 en 30 september 2009. De jury heeft na een voorselectie- een longlist van 16 titels – vijf debuten geselecteerd. Nu is het aan de lezers, de publieksjury, om te bepalen wie de winnaar wordt van de Academica Debutantenprijs 2010. Enkele eerdere winnaars van de prijs waren Anna Enquist (1994), Erwin Mortier (2000) en Marieke van der Pol (2007).

 

Deelnemen aan de lezersjury?

Het enige vereiste is dat de deelnemer ten minste één genomineerd boek leest en dit vervolgens beoordeelt aan de hand van een beoordelingsformulier. U kunt het digitale beoordelingsformulier hier op de site invullen, of u kunt het beoordelingsformulier downloaden als pdf of word document. Dit kunt u dan invullen en per email versturen of afdrukken en per post opsturen. U kunt stemmen t/m 10 september 2010.

www.academicadebutantenprijs.nl

Meer nieuws

  • Mark Beumer benoemd tot directeur uitgeverij De Bezige Bij

    Vandaag is bekendgemaakt dat Mark Beumer (35) is benoemd tot directeur van Uitgeverij De Bezige Bij, waartoe ook de fondsen Thomas Rap en Cargo behoren. Hij volgt Johan de Koning (62) op, die de afgelopen twee jaar met grote toewijding deze rol bekleedde bij dit uitgeefhuis. Johan de Koning kreeg in maart 2016 de leiding...

    Meer23.05.2018
  • Philip Roth overleden

    Op 22 mei 2018 is de grote Amerikaanse schrijver Philip Roth overleden. Hij is 85 jaar geworden. Roth was in het bijzijn van vrienden en familie toen hij overleed, meldt zijn biograaf op Twitter. Volgens The New York Times  is de schrijver overleden aan hartfalen. ‘Maar het is juist die alledaagsheid die het hartverscheurendst is,...

    Meer23.05.2018