Nieuws / Paolo Cognetti komt naar BorderKitchen

12.12.2017

Paolo Cognetti komt naar BorderKitchen

 


Paolo Cognetti

Op 12 januari komt de Italiaanse Paolo Cognetti bij BorderKitchen om te vertellen over zijn nieuwe roman, de bestseller De acht bergen. Zijn laatste roman kan gezien worden als lofzang aan de Valle d’Aosta, een bergachtige regio in Noord-Italië. De acht bergen vertelt het verhaal van Pietro, een jongen uit Milaan die iedere zomer met zijn vader en moeder naar het bergdorpje Grana in de Valle d’Aosta terugkeert. Tijdens een van deze zomers vindt Pietro in de bergjongen Bruno een vriend voor het leven. Cognetti schrijft in zijn boek over veel thema’s en weet zo een imposant coming of age verhaal te vertellen over vriendschap, de liefde voor bergen en de relatie tussen vader en zoon.

Paolo Cognetti (1978) is een Italiaanse schrijver en documentairemaker uit Milaan. De acht bergen is alom geprezen en werd onder andere beloond met de Premio Strega, de belangrijkste Italiaanse literaire prijs. De acht bergen is deels gebaseerd op zijn eigen leven. Paolo ging net zoals Pietro, de hoofdpersoon van het boek, iedere zomer met zijn ouders op vakantie naar een kleine bergplaats in de Valle d’Aosta. Na een moeilijke periode in zijn eigen leven keerde Paolo tien jaar geleden terug naar deze regio en werd hij geïnspireerd tot het schrijven van zijn nieuwste roman, die door sommigen nu al een klassieker wordt genoemd.

Cognetti wordt deze avond in het Engels geïnterviewd. De interviewer wordt later bekendgemaakt.

Klik hier voor meer informatie.

Meer over de auteur

Paolo Cognetti

Paolo Cognetti (Milaan, 1978) is een Italiaanse schrijver en documentairemaker. De acht bergen betekende zijn definitieve doorbraak in Italië. De rechten van het boek werden nog voor verschijnen aan meer dan dertig landen verkocht. Het boek werd zowel met de Premio Strega Giovani als met de prestigieuze Premio Strega bekroond.

Paolo Cognetti

Meer nieuws

  • Miriam Rasch op de shortlist van de Hypatia-prijs.

    De Bezige Bij-auteur Miriam Rasch staat met Zwemmen in de oceaan op de shortlist van de Hypatia-prijs, een nieuwe prijs voor het beste en meest prikkelende en actuele filosofieboek geschreven door een vrouw. Met het instellen van deze tweejaarlijkse prijs wil de vereniging Society for Women in Philosophy (SWIP) een podium bieden aan vrouwelijke filosofen die...

    Meer16.03.2018
  • Jeroen Olyslaegers wint De Inktvinger met WIL

    WIL van Jeroen Olyslaegers werd al vertaald in vier talen, en bekroond met de Fintro Literatuurprijs, de Ultima van de Vlaamse Cultuur in de Letteren, de Confituurboekhandelsprijs en de F. Borderwijk-prijs. En nu wint Jeroen Olyslaegers voor zijn fantastische roman ook nog De Inktvinger! De Inktaap bestaat al langer, het is dé literaire jongerenprijs van...

    Meer15.03.2018