Nieuws / Nieuwe castnamen Knielen op een bed violen bekend

09.06.2015

Nieuwe castnamen Knielen op een bed violen bekend

Gaite Jansen (Hoe duur was de suiker), Bert Luppes (Bloed, zweet en tranen, overspel) en Nils Verkooijen (Achtste-groepers huilen niet) zijn toegevoegd aan de cast van de speelfilm Knielen op een bed violen, geregisseerd door Ben Sombogaart (De strom, Bride Flight, De tweeling).

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink en wordt geproduceerd door Alain de Levita (NL Film) en Sytze van der Laan (Nanook Entertainment). Eerder werd bekend dat Barry Atsma, Noortje Herlaar, Marcel Hensema en Willem Voogd te zien zijn in de film. Het scenario is geschreven door Hugo Heinen (Nova Zembla).

De film – waarvan de opnamen momenteel in volle gang zijn – vertelt het verhaal van een liefdevolle man en vader (Barry Atsma) die in handen valt van een extreem orthodox-protestantse sekte. Hij offert alles en iedereen op aan dit geloof, waaronder zijn bedrijfje en het respect van zijn jongste zoon. Maar nooit verliest hij de liefde van zijn vrouw (Noortje Herlaar). De filmopnamen duren nog tot in juli.

Jan Siebelink baseerde het boek Knielen op een bed violen op zijn eigen jeugd in een streng protestants gezin. Van de roman zijn meer dan 600.000 exemplaren verkocht en in 2005 won het de AKO Literatuurprijs. Het boek is vertaald en uitgegeven in Duitsland, Denemarken en Italië.

Distributeur September Film brengt de film begin 2016 uit in de bioscoop.

Meer over de auteur

Jan Siebelink

Jan Siebelink (1938) werd geboren te Velp, waar zijn vader een kleine bloemisterij dreef. Hij werd onderwijzer en studeerde in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. Tijdens zijn studie kwam hij in aanraking met het werk van de Franstalige schrijver J.-K. Huysmans. Diens roman A rebours maakte door zijn verblindende stijl, religieuze preoccupatie en...

Jan Siebelink

Meer nieuws