Nieuws / Niemand in de Stad openingsfilm Nederlands Film Festival 2018

10.04.2018

Niemand in de Stad openingsfilm Nederlands Film Festival 2018

Het Nederlands Film Festival opent de 38e editie met Niemand in de Stad,  het speelfilmdebuut van Michiel van Erp, gebaseerd op gelijknamige roman van Philip Huff, die tevens het scenario schreef samen met Marnie Blok. Niemand in de Stad beleeft op donderdag 27 september zijn feestelijke première in de Stadsschouwburg Utrecht.

Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren ze wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken Matt (Jonas Smulders), Jacob (Chris Peters) en Philip (Minne Koole) wie ze werkelijk zijn.

Regisseur Michiel van Erp over zijn speelfilmdebuut:

Ik ben zeer vereerd dat mijn debuutfilm openingsfilm van NFF is geworden. Dit is mijn eerste dramaproject na de serie Ramses en we hebben er met bloed, zweet en tranen aan gewerkt. Ik ben trots op het resultaat. Ik hoop er jonge mensen mee te inspireren het leven bij de kladden te pakken, hun dromen na te jagen en uitdagingen aan te gaan.”

NFF Programmeur Film & Televisie Claire van Daal over de openingsfilm:

Michiel van Erp laat opnieuw zien waar hij met zijn crew- en castleden allemaal toe in staat is. Met Niemand in de Stad maakt hij met een scherp oog en groot hart thema’s als vriendschap, loyaliteit, identiteit en de zoektocht die volwassen worden heet, invoelbaar voor diverse generaties kijkers. Het Nederlands Film Festival is trots om dit speelfilmdebuut te mogen verwelkomen op het festival.”

Regisseur Michiel van Erp vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum in het vak, en heeft een lange staat van dienst als documentairemaker. In 1996 brak hij door met de tv-serie Lang Leve…, maar hij is vooral bekend geworden door documentaires als Pretpark Nederland, Angst, I Am a Woman Now en MH17: het Verdriet van Nederland. Voor de dramaserie Ramses won hij in 2014 o.a. de Nipkow Schijf en de Prix Europe. Niemand in de Stad is zijn eerste speelfilm.

Tijdens de première zijn onder meer regisseur Van Erp en acteertalenten Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters aanwezig op de rode loper in Utrecht. Tegelijk met deze officiële première op donderdag 27 september presenteert het NFF een feestelijke publiekspremière. Kaarten hiervoor zijn vanaf juni verkrijgbaar via www.filmfestival.nl. Gedurende het festival is Niemand in de Stad ook te zien in het reguliere festivalprogramma van het NFF. Distributeur September Film brengt de film op 4 oktober landelijk uit in de bioscoop.

Naast hoofdrolspelers Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters bestaat de cast uit Sofie Porro, Julia Akkermans, Anneke Blok, Hans Kesting, Ariane Schluter, Jacqueline Blom, Gijs de Lange, Huub van der Lubbe en Kim Feenstra.

De film is een productie van NIDS Filmproductie VOF in coproductie met Het Familiedrama, Phanta Film, Eyeworks Film & TV drama België en AVROTROS, en kwam tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, CoBO, en de Belgische Taxshelter voor Filmfinanciering.

Het Nederlands Film Festival vindt plaats van 27 september tot en met 5 oktober 2018.

Meer over de auteur

Philip Huff

Philip Huff (1984) studeerde filosofie en geschiedenis in Amsterdam. Tijdens zijn studententijd reed hij Martin Bril rond door het land. Hij publiceerde verhalen in onder andere De Gids, Hollands Maandblad en Hollands Diep. Zijn debuut Dagen van gras verscheen in 2009, gevolgd door de roman Niemand in de stad (2012), bekroond met de Dioraphte Jongerenliteratuur...

Philip Huff

Meer nieuws

  • Theatervoorstelling Oorlog en Terpentijn keert terug naar België

    De theatervoorstelling Oorlog en terpentijn, de theaterbewerking van de gelijknamige roman van Stefan Hertmans, keert terug naar België. Na een internationale tournee in onder meer Spanje, Frankrijk en Duitsland zal de succesvoorstelling nu te zien zijn in Roeslare, Brugge, Strombeek, Bergen, Gent, Aalst, Turnhout, Kortrijk, Heis-op-den-Berg en Sint-Niklaas. Klik hier voor de exacte data. In...

    Meer19.09.2018
  • Sytske van Koeveringe op Rotterdamse Geen Daden maar Woorden Festival

    Op 13 oktober vindt het Rotterdamse Geen Daden Maar Woorden festival plaats. Sytske van Koeveringe zal optreden tijdens het festival. Ze zal voordragen uit haar roman Het is maandag vandaag en zal daarnaast ook signeren. Ook is Sytske te gast op de deluxe leesclub Club Debuut. Het Geen Daden Maar Woorden Festival legt de focus...

    Meer19.09.2018