Nieuws / Het najaar van A.F.Th. van der Heijden

17.11.2016

Het najaar van A.F.Th. van der Heijden

Dit jaar is A.F.Th. van der Heijden 65 jaar geworden en is het langverwachte zesde deel van De tandeloze tijd verschenen: Kwaadschiks. Om dit te vieren organiseerde De Bezige Bij op vrijdag 11 november een feestelijke avond in Paradiso Noord in Amsterdam.

Deze avond stond compleet in het teken van de jarige auteur en zijn nieuwe, fenomenale roman Kwaadschiks. Jamal Ouariachi sprak een lofrede, A.F.Th. van der Heijden sprak zelf en hij werd geïnterviewd door Jeroen van Kan. Mirjam Rotenstreich, Van der Heijdens vrouw, hield ook een toespraak. Ook was er muziek: de compositie ‘Tonio’ van Theo Loevendie werd uitgevoerd door Oene van Geel (altviool) en Mark Haanstra (basgitaar). Presentatie was in de handen van Mariska Kleinhoonte van Os.

Al meer dan veertig jaar bouwt A.F.Th. van der Heijden aan een immens spiegelpaleis. Op 10 november verscheen niet alleen Kwaadschiks, maar ook Groepsportret: Wie is wie in De tandeloze tijd, Gedichten Gods of De vergrijpstuiver en Revisor 13: De grote Van der Heijden special.

Hieronder vindt u de lijst met boekhandelsoptredens van A.F.Th. van der Heijden:

Zaterdag 12 novBoekhandel ScheltemaAmsterdam16:00 uur
Woensdag 16-novBoekhandel BlokkerHeemstede20:00 uur
Zaterdag 19-novBoekhandel Dekker van de VegtNijmegen13:00 – 16:00 uur
Zondag 20-novBoekhandel PaagmanDen Haag13:00 uur
Woensdag 23-novBoekhandel HeinenDen Bosch20:00 uur
Donderdag 24 novMuseum KranenburghBergen19:30 uur
Zondag 27-novDe culturele ondernemingGroningen15:30 – 17:30 uur
Dinsdag 29-novBoekhandel KooykerLeiden19:30 uur
Woensdag 30-novBoekhandel van GennepRotterdam20:00 uur
Dinsdag 13-decBoekhandel van PiereEindhoven20:00 – 22:00 uur

Meer over de auteur

Meer nieuws

  • Chris de Stoop wint met Dit is mijn hof de prestigieuze Prix du Livre du Réel

    Chris De Stoop heeft met Dit is mijn hof de prestigieuze Franse prijs Prix du Livre du Réel voor het beste non-fictieboek gewonnen. Het boek werd naar het Frans vertaald door Micheline Gouche. Schrijver Chris de Stoop, boerenzoon uit de streek, keert terug naar de ouderlijke hoeve, die van de ene op de andere dag...

    Meer04.06.2019
  • Rut Matthijsen, een van de oprichters van De Bezige Bij, overleden

    De Bezige Bij heeft met droefenis kennisgenomen van het overlijden van Rut Matthijsen, een van de oprichters van onze uitgeverij. Zijn naam wordt op de Van Miereveldstraat nog altijd met het grootst mogelijke respect uitgesproken. Rut stond, via het Utrechts Kindercomité, aan de basis van de ondergrondse verzetsuitgeverij De Bezige Bij. Het belangrijke werk dat...

    Meer14.05.2019