Nieuws / Koen Peeters te gast bij de Nacht van de Geschiedenis

16.10.2017

Koen Peeters te gast bij de Nacht van de Geschiedenis

© Koen Broos

Op zaterdag 28 oktober wordt de Maand van de Geschiedenis op feestelijke wijze afgesloten met de Nacht van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema ‘geluk’ en zal niemand minder dan Koen Peeters, auteur van De mensengenezer, te gast zijn.

Peeters zal een lezing geven over koloniaal geluk: een vreemde, schuldbeladen vorm van weemoed, toe-eigening en paternalisme. Hij slaat een brug tussen Amsterdam en Brussel, tussen Indonesië en Congo en vertelt over een taxirit in Kinshasa met een oude pater en een bijzonder schilderij uit het Rijksmuseum, ‘De onderwerping van Diepo Negoro’ van Nicolaas Pieneman.

Koen Peeters zal spreken van 22:15 tot 22:55. Voor meer informatie over de Nacht van de Geschiedenis, klik hier.

 

 

 

 

Meer over de auteur

Koen Peeters

Koen Peeters (1959) is romancier. Zijn Grote Europese roman stond op de Libris-shortlist. Met De bloemen won hijde Bordewijkprijs. Zijn recentste roman over Rwanda, Duizend heuvels, kreeg de E. du Perronprijs.

Koen Peeters

Meer nieuws

  • Miriam Rasch op de shortlist van de Hypatia-prijs.

    De Bezige Bij-auteur Miriam Rasch staat met Zwemmen in de oceaan op de shortlist van de Hypatia-prijs, een nieuwe prijs voor het beste en meest prikkelende en actuele filosofieboek geschreven door een vrouw. Met het instellen van deze tweejaarlijkse prijs wil de vereniging Society for Women in Philosophy (SWIP) een podium bieden aan vrouwelijke filosofen die...

    Meer16.03.2018
  • Jeroen Olyslaegers wint De Inktvinger met WIL

    WIL van Jeroen Olyslaegers werd al vertaald in vier talen, en bekroond met de Fintro Literatuurprijs, de Ultima van de Vlaamse Cultuur in de Letteren, de Confituurboekhandelsprijs en de F. Borderwijk-prijs. En nu wint Jeroen Olyslaegers voor zijn fantastische roman ook nog De Inktvinger! De Inktaap bestaat al langer, het is dé literaire jongerenprijs van...

    Meer15.03.2018