Nieuws / John Irving 75 jaar: ebookactie

02.03.2017

John Irving 75 jaar: ebookactie

De schrijver John Irving is vandaag 75 jaar geworden. Ter ere van zijn verjaardag zijn alle John Irving ebooks nu tijdelijk in prijs verlaagd, naar €4,99.

John Irving (1942) is een van de meest succesvolle Amerikaanse auteurs van de tweede helft van de twintigste eeuw. Hij wordt in Exeter, New Hampshire, geboren en studeert aanvankelijk literatuur aan de University of New Hampshire en aan de University of Iowa. In Wenen krijgt hij nog een tijdje les van de latere Nobelprijswinnaar Günter Grass. Zijn grote voorbeeld is Charles Dickens.
Irving debuteerde op zesentwintigjarige leeftijd. Zijn doorbraak komt in 1978 met De wereld volgens Garp, dat, zoals veel van zijn werk, succesvol wordt verfilmd. Voor het scenario dat hij schreef naar zijn roman De regels van het ciderhuis wint hij in 2001 een Oscar. Irving is getrouwd en heeft drie zoons en een kleinzoon. Hij woont in Toronto en Vermont.

De actie loopt tot 16 maart 2017 en is overal geldig.

Meer over de auteur

John Irving

John Irving werd in 1942 in Exeter, New Hampshire, geboren. Zijn eerste roman De beren los, verscheen in 1968. In 1980 won hij de National Book Award met De wereld volgens Garp en in 2000 ontving hij een Oscar voor zijn scenario van De regels van het ciderhuis. Zijn roman In een mens werd bekroond...

John Irving

Meer nieuws

  • Karin Amatmoekrim tekent contract voor ‘Suriname. Een geschiedenis’ bij Uitgeverij De Bezige Bij

    Karin Amatmoekrim heeft gisteren, dinsdag 14 augustus, het contract getekend voor het schrijven van een allesomvattende geschiedenis van Suriname bij Uitgeverij De Bezige Bij. Het boek Suriname. Een geschiedenis zal gepubliceerd worden in 2023. Karin Amatmoekrim zal zich voor Suriname. Een geschiedenis niet alleen baseren op zeldzaam archiefmateriaal, maar vooral ook op honderden interviews die...

    Meer15.08.2018
  • Brochure De Bezige Bij 2018

    Komend najaar verschijnen veel prachtige titels bij De Bezige Bij. Lees meer over het nieuwe werk van Paolo Giordano, Bart van Loo, Nicolaas Matsier, Maaike Meijer en vele anderen. Lees hieronder alles over de verwachte boeken in de najaarsbrochure, of klik hier.

    Meer02.07.2018