Maartje Wortel heeft met haar verhalenbundel Dit is jouw huis de Anton Wachterprijs gewonnen. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt voor het beste literaire debuut. Deze keer waren er volgens de organisatie honderden inzendingen.

Wortel heeft zaterdag van schrijver en jurylid Maarten ’t Hart gehoord dat ze de prijs in de wacht heeft gesleept. Waarom juist zij van de vijf genomineerden heeft gewonnen, wordt bij de uitreiking bekendgemaakt. De zeventiende uitreiking van de Anton Wachterprijs is op zaterdag 6 november 2010 om 14.00 uur in de Grote Kerk van Harlingen, geboorte- en woonplaats van de auteur Simon Vestdijk. De Anton Wachterprijs bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro plus een replica van het beeldje van Anton Wachter.

De Anton Wachterprijs (sinds 1977) is een tweejaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige literaire romandebuut naar oordeel van een vakjury. De Anton Wachterprijs dient als stimulans voor de wording van literair talent en is vernoemd naar de hoofdfiguur in de autobiografisch getinte romancyclus van de auteur Simon Vestdijk. Eerdere winnaars waren onder meer A.F.Th. van der Heijden, Tessa de Loo, Paul Verhuyck, Arnon Grunberg, Christiaan Weijts en Anne-Gine Goemans.

Klik hier voor meer informatie over Dit is jouw huis.