De nominaties voor de Anton Wachterprijs 2010 zijn bekend gemaakt. Maartje Wortels Dit is jouw huis is één van de vijf boeken die in aanmerking komen voor deze prestigieuze prijs.

De Anton Wachterprijs (sinds 1977) is een tweejaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige literaire romandebuut naar oordeel van een vakjury. In aanmerking komen de literaire debuten uit Nederland en Vlaanderen, die zijn gepubliceerd in de twee jaren voorafgaand aan de uitreiking. De Anton Wachterprijs dient als stimulans voor de wording van literair talent en is vernoemd naar de hoofdfiguur in de autobiografisch getinte romancyclus van de auteur Simon Vestdijk. Juryleden zijn Maarten ’t Hart, Kees ’t Hart, dr. Jo Huizinga (voorzitter), Joke Linders en Martin Ros. De Anton Wachterprijs is toegekend aan onder meer A.F.Th. van der Heijden, Tessa de Loo, Paul Verhuyck, Arnon Grunberg, Christiaan Weijts en Anne-Gine Goemans.

Begin oktober wordt de winnaar van de Anton Wachterprijs bekend gemaakt. De zeventiende uitreiking van de Anton Wachterprijs is op zaterdag 6 november 2010 om 14.00 uur in de Grote Kerk van Harlingen, geboorte- en woonplaats van de auteur Simon Vestdijk. Traditiegetrouw wordt op deze dag ook de door de Vestdijkkring ingestelde Ina Dammanprijs uitgereikt. De Anton Wachterprijs bestaat uit een geldbedrag van 1500 euro plus een replica van het beeldje van Anton Wachter.

Klik hier voor meer informatie over Dit is jouw huis.