Testament van de jeugd

Vera Brittain

Introductie

Testament van de jeugd

Testament van de jeugd

Vera Brittain
Paperback: 25,99

In 1914 is Vera Brittain twintig jaar oud. Ze staat op het punt te gaan studeren in Oxford als Engeland zijn troepen mobiliseert. Vier jaar later is...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's640
UitvoeringPaperback
VertalerOtto Biersma, Luud Dorresteijn, Marianne Palm, Hans Kloos

Vera Brittain (1893-1970) groeide op in het noorden van Engeland. Na de oorlog keerde ze terug naar Oxford en werkte ze als journalist, schrijver en docent. Ze...

Vera Brittain

Samenvatting

In 1914 is Vera Brittain twintig jaar oud. Ze staat op het punt te gaan studeren in Oxford als Engeland zijn troepen mobiliseert. Vier jaar later is haar leven, en dat van een hele generatie, voor altijd veranderd.
Testament van de Jeugd is een van de beroemdste autobiografieën uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Vera Brittain werkte als verpleegster dicht bij het front in Frankrijk. Tijdens de oorlogsjaren ontfermde ze zich over ontelbaar veel zwaargewonde jonge mannen, maar verloor zelf haar broer en haar grote liefde. Dit bewogen en bijzondere leven beschrijft ze op passievolle en eerlijke wijze. Testament van de Jeugd was een regelrechte sensatie toen het in 1933 voor het eerst verscheen, en heeft ook vandaag nog niets aan kracht en betovering ingeboet.

Pers