Introductie

Ten oosten van het westen

Ten oosten van het westen

Miroslav Penkov

Een jongen probeert via eBay het lichaam van Lenin voor zijn communistische grootvader te bemachtigen. Een mislukt wonderkind steelt een gouden crucifix uit een orthodoxe kerk. Een jongeman ontmoet zijn nichtje, de liefde van zijn leven, eens in de vijf jaar in de rivier die zijn geboortedorp in oost en west verdeelt. In de verhalen...Lees meer

Over dit boek

Aantal pagina's256
UitvoeringEbook
VertalerCaroline Meijer, Saskia van der Lingen

MIROSLAV PENKOV werd in 1982 geboren in Bulgarije en woonde in Sofia, tot hij op achttienjarige leeftijd naar de Verenigde Staten verhuisde. Hij debuteerde met de bekroonde verhalenbundel Ten oosten van het westen. Ooievaarsberg is zijn debuutroman. Penkov doceert Creative Writing aan de Universiteit van Texas en is hoofdredacteur van de American Literary Review.

Miroslav Penkov

Samenvatting

Een jongen probeert via eBay het lichaam van Lenin voor zijn communistische grootvader te bemachtigen. Een mislukt wonderkind steelt een gouden crucifix uit een orthodoxe kerk. Een jongeman ontmoet zijn nichtje, de liefde van zijn leven, eens in de vijf jaar in de rivier die zijn geboortedorp in oost en west verdeelt.

In de verhalen in Ten oosten van het westen schrijft Miroslav Penkov over de tumultueuze politieke en religieuze geschiedenis van zijn geboorteland Bulgarije. Zijn personages rouwen om een vervlogen verleden en verlangen naar een toekomst die nooit zal komen. Penkovs verhalen zijn, ondanks de gewichtige thema’s, lichtvoetig en ontroerend. Ten oosten van het westen is de indrukwekkende aankondiging van een groot literair talent.

Pers