Introductie

Pulphead

Kan je Amerika vervatten in een boek? Met Pulphead bewijst John Jeremiah Sullivan van wel. Hij neemt de lezer mee op een opwindende reis langs de hogere, lagere en vergeten cultuur van Amerika. In zijn essays combineert hij de energie van Hunter S. ompson met de scherpe intelligentie van Joan Didion, aangevuld met een volkomen...Lees meer

Over dit boek

Aantal pagina's400
UitvoeringPaperback
VertalerJoris Vermeulen

John Jeremiah Sullivan (1974) schrijft onder meer voor The New York Times Magazine, GQ, Harper’s Magazine en The Paris Review. Hij is de auteur van Blood Horses. Notes of a Sportswriter’s Son. Sullivan woont in Wilmington, North Carolina.

John Jeremiah Sullivan

Samenvatting

Kan je Amerika vervatten in een boek? Met Pulphead bewijst John Jeremiah Sullivan van wel. Hij neemt de lezer mee op een opwindende reis langs de hogere, lagere en vergeten cultuur van Amerika. In zijn essays combineert hij de energie van Hunter S. ompson met de scherpe intelligentie van Joan Didion, aangevuld met een volkomen eigen charme en eruditie. Sullivan schrijft onder meer over religie bij een christelijk popfestival in het Ozarkgebergte, over de vergane glorie van voormalige sterren van reality-tvprogramma’s, over de bijna-doodervaring van zijn broer, en hij trekt naar Indiana om verslag te doen van de jeugd van Michael Jackson. Hoewel de onder werpen waarover Sullivan schrijft zeer uiteenlopend zijn, wordt geleidelijk duidelijk wat de rode draad van Pulphead is: hier wordt de geschiedenis van een land op unieke en onvergetelijke wijze beschreven.

Pers

Leesfragment

Lees hier een fragment uit dit boek.

Download de gratis pdf.

Download hier Acrobat Reader