Introductie

Ooievaarsberg

Ooievaarsberg

Miroslav Penkov

Een jonge Bulgaarse migrant keert vanuit Amerika terug naar zijn geboorteland om op zoek te gaan naar zijn grootvader. Drie jaar eerder verbrak de grootvader plotseling elke vorm van contact met zijn familie. De jongen trekt naar het Strandjagebergte, op de grens tussen Bulgarije en Turkije. Een mysterieuze plek, waar zwarte ooievaars nesten bouwen in...Lees meer

Over dit boek

Aantal pagina's432
UitvoeringEbook
VertalerAuke Leistra

MIROSLAV PENKOV werd in 1982 geboren in Bulgarije en woonde in Sofia, tot hij op achttienjarige leeftijd naar de Verenigde Staten verhuisde. Hij debuteerde met de bekroonde verhalenbundel Ten oosten van het westen. Ooievaarsberg is zijn debuutroman. Penkov doceert Creative Writing aan de Universiteit van Texas en is hoofdredacteur van de American Literary Review.

Miroslav Penkov

Samenvatting

Een jonge Bulgaarse migrant keert vanuit Amerika terug naar zijn geboorteland om op zoek te gaan naar zijn grootvader. Drie jaar eerder verbrak de grootvader plotseling elke vorm van contact met zijn familie. De jongen trekt naar het Strandjagebergte, op de grens tussen Bulgarije en Turkije. Een mysterieuze plek, waar zwarte ooievaars nesten bouwen in oude eikenbomen en waar elk voorjaar mannen en vrouwen, bezeten door christelijke heiligen, blootsvoets op kolen dansen. In deze bergen vindt de jongen zijn grootvader en wordt hij verliefd op een onbereikbaar moslimmeisje. Lang verzwegen gebeurtenissen komen aan het licht en oude conflicten worden nieuw leven ingeblazen.