Introductie

Naar de rivier

Naar de rivier

Olivia Laing

Naar de rivier is het verhaal van de Ouse, de rivier waar Viginia Woolf in 1941 zichzelf verdronk. Olivia Laing volgde haar pad langs deze rivier, waaruit Woolf voor haar boeken zo veel inspiratie putte. De reis is een reflectie op het veelbewogen leven van een van de markantste schrijfsters van de twintigste eeuw. Maar...Lees meer

Over dit boek

Aantal pagina's304
UitvoeringEbook
VertalerLaura van Campenhout

Olivia Laing is schrijfster en redacteur. Tot 2009 werkte ze voor het literatuurkatern van The Observer. Ze schrijft verder voor diverse kranten en tijdschriften, waaronder The Guardian. Haar boek over Virginia Woolf, Naar de rivier, verscheen in 2011 bij De Bezige Bij.

Olivia Laing

Samenvatting

Naar de rivier is het verhaal van de Ouse, de rivier waar Viginia Woolf in 1941 zichzelf verdronk. Olivia Laing volgde haar pad langs deze rivier, waaruit Woolf voor haar boeken zo veel inspiratie putte. De reis is een reflectie op het veelbewogen leven van een van de markantste schrijfsters van de twintigste eeuw. Maar ook andere bekende auteurs in wier werk rivieren een belangrijke rol spelen, zoals Homerus, Shakespeare en Iris Murdoch, komen erin aan bod. In helder, poëtisch proza en met veel oog voor detail beschrijft Olivia Laing de rol van de rivier in leven en literatuur. Het resultaat is een fascinerende ontdekkingstocht waarin geschiedenis, literatuur en natuur soepel samenvloeien.

Olivia Laing is schrijfster en redacteur. Tot 2009 werkte ze voor het literatuurkatern van The Observer. Ze schrijft verder voor diverse kranten en tijdschriften, waaronder The Guardian. Naar de rivier is haar debuut.

‘Een magisch boek. Lyrisch, melancholisch en triomfantelijk’- The Sunday Times

‘Met Naar de rivier bewijst Laing dat ze tot de groep auteurs behoort die de natuur prachtig kunnen weergeven. Dit is een schitterend boek.’ – Robert Macfarlane, auteur van De laatste wildernis

Pers