Introductie

Lof van het rommelige leven

Lof van het rommelige leven

Katie Roiphe

In deze geestige lofzang op het chaotische dagelijkse leven schrijft. Katie Roiphe met verve over onze hedendaagse mores: de verbazingwekkend geborneerde moderne conventies die nu gelden, de eis gezond te leven, de morele afwijzing van mensen die zich niet aan die regel houden. Ze beschrijft scherp de subtiele kwaadaardigheid waar alleenstaande moeders mee te maken...Lees meer

Over dit boek

Aantal pagina's288
UitvoeringPaperback

Katie Roiphe (1968) schreef verscheidene spraakmakende boeken: The Morning After: Sex, Fear and Feminism, de roman Still She Haunts Me. Uncommon Arrangements. Seven Marriages. Ze schrijft voor tal van gerenommeerde kranten en tijdschriften waaronder The New York Times, The New Yorker, The Paris Review, Vogueen Esquire, Roiphe woont in Brooklyn.

Katie Roiphe

Samenvatting

In deze geestige lofzang op het chaotische dagelijkse leven schrijft. Katie Roiphe met verve over onze hedendaagse mores: de verbazingwekkend geborneerde moderne conventies die nu gelden, de eis gezond te leven, de morele afwijzing van mensen die zich niet aan die regel houden. Ze beschrijft scherp de subtiele kwaadaardigheid waar alleenstaande moeders mee te maken krijgen, de deprimerende tirannie van Facebook, maar ook hoe op de bevrijding van de seksuele revolutie de eigentijdse preutsheid volgde. De bundel bevat ook buitengewoon openhartige autobiografische verhalen. Katie Roiphes blik op zichzelf is even genadeloos als die op een ander. Haar getuigenissen van echtscheiding, moederschap of het einde van een vriendschap vriendin zijn ontroerend, vol zelfkritiek, en messcherp.

Pers

Leesfragment

Lees hier een fragment uit dit boek.

Download de gratis pdf.

Download hier Acrobat Reader