Introductie

Honger

Honger

Roxane Gay

Roxane Gay heeft in de afgelopen jaren openhartige en populaire essays en blogs geschreven over feminisme en het menselijk lichaam. Haar eigen emotionele en psychologische worstelingen geven haar een unieke inkijk in het spanningsveld tussen verlangen en ontkenning, troost en medelijden. Met Honger onderzoekt ze haar eigen verleden – waaronder een uiterst gewelddadige gebeurtenis in...Lees meer

Over dit boek

Aantal pagina's208
UitvoeringEbook
VertalerLette Vos

Roxane Gay (1974) is feministisch schrijver en columnist en doceert Engels aan de universiteit van Purdue. Ze schreef eerder de roman In ongetemde staat en de spraakmakende essaybundel Bad Feminist.

Roxane Gay

Samenvatting

Roxane Gay heeft in de afgelopen jaren openhartige en populaire essays en blogs geschreven over feminisme en het menselijk lichaam. Haar eigen emotionele en psychologische worstelingen geven haar een unieke inkijk in het spanningsveld tussen verlangen en ontkenning, troost en medelijden.
Met Honger onderzoekt ze haar eigen verleden – waaronder een uiterst gewelddadige gebeurtenis in haar jeugd die een keerpunt in haar leven vormde – en betrekt ze de lezer op indringende wijze in haar poging om zichzelf beter te begrijpen, om uiteindelijk haar eigen leven te kunnen redden. Met haar kenmerkende eerlijkheid, kwetsbaarheid en kracht schrijft Gay over haar lichaam en haar overgewicht.

Pers