Introductie

Een handvol stof

Een handvol stof

Evelyn Waugh

Het jonge echtpaar Tony en Brenda Last leidt een vredig bestaan op het landgoed Hetton. Maar na zeven jaar van huwelijkse trouw begint lady Brenda een affaire met de nietsnut John Beaver, uit een sluimerende onvrede met haar leven in het victoriaanse landhuis van haar ‘waanzinnig feodale’ echtgenoot. De gevolgen van deze achteloze misstap zijn...Lees meer

Over dit boek

Aantal pagina's304
UitvoeringGebonden
VertalerBas Heijne

Evelyn Waugh werd in 1903 in Hampstead geboren. Hij studeerde geschiedenis in Oxford en debuteerde in 1928 met de roman Decline and Fall. Hij is de auteur van vele beroemde romans als Vile Bodies, Scoop, Brideshead Revisited en de Sword of Honour-trilogie. Hij stierf in 1966.

Evelyn Waugh

Samenvatting

Het jonge echtpaar Tony en Brenda Last leidt een vredig bestaan op het landgoed Hetton. Maar na zeven jaar van huwelijkse trouw begint lady Brenda een affaire met de nietsnut John Beaver, uit een sluimerende onvrede met haar leven in het victoriaanse landhuis van haar ‘waanzinnig feodale’ echtgenoot. De gevolgen van deze achteloze misstap zijn even desastreus als komisch en leiden uiteindelijk tot een tragedie, waarbij – zoals meestal bij Evelyn Waugh – vooral onschuldigen het slachtoffer worden.

Een handvol stof werd geschreven in 1934 en wordt beschouwd als een van de grootste Engelse romans van de twintigste eeuw. Met zijn befaamde humor en superieure gevoel voor ironie beschrijft Waugh het uiteenvallen van een huwelijk.

Pers