Introductie

Dikke Billie Walter

Dikke Billie Walter

Kamagurka, Herr Seele

De nieuwe antiheld van Kamagurka en Herr Seele In elk van ons zit een Dikke Billie Walter: het kind dat tegenspartelt, lijdzaam ondergaat of een streek uithaalt. Dikke Billie Walter is echter een geval apart, het is een groot kind dat buitenissige daden stelt en gigantische ervaringen heeft. Een mateloze figuur bij wie alles over...Lees meer

Over dit boek

Aantal pagina's112
UitvoeringGebonden

Herr Seele

Kamagurka (1956) is een cartoonist, theater- en televisiemaker en allround kunstenaar. Bij De Bezige Bij Antwerpen verschijnen in 2012 twee vruchten van zijn samenwerking met Herr Seele: Dikke Billy Walter (oktober) en Cowboy Henk (november).

Kamagurka

Samenvatting

De nieuwe antiheld van Kamagurka en Herr Seele

In elk van ons zit een Dikke Billie Walter: het kind dat tegenspartelt, lijdzaam ondergaat of een streek uithaalt. Dikke Billie Walter is echter een geval apart, het is een groot kind dat buitenissige daden stelt en gigantische ervaringen heeft. Een mateloze figuur bij wie alles over the top is, groter dan groot, de overtreffende trap van absurd. Het personage dat het buikgevoel een nieuwe betekenis heeft gegeven.

Kamagurka en Herr Seele hebben met Dikke Billie Walter een figuur in het leven geroepen die een prachtige aanvulling op hun universum vormt.