Introductie

De wereld buiten je hoofd

De wereld buiten je hoofd

Matthew Crawford

We klagen vaak over ons te drukke leven en voelen ons belaagd door voortdurende afleiding. Met de toenemende afwezigheid van gerichte aandacht lijkt onze denkwereld steeds gefragmenteerder te worden. Matthew Crawford onderzoekt aan de hand van de intense aandachtsspanne van ijshockeyspelers, topkoks en glasblazers hoe we onze verloren auto nomie weer terug kunnen vinden. Hij...Lees meer

Over dit boek

Aantal pagina's384
UitvoeringPaperback

Matthew B. Crawford is senior fellow aan het Institute for Advanced Studies in Culture van de Universiteit van Virginia. Daarnaast vervaardigt hij onderdelen voor motoren. Zijn bestseller Shop Class as Soulcraft verscheen in negen talen. The Sunday Times betitelde hem als ‘een van de meest invloedrijke denkers van onze tijd’.

Matthew Crawford

Samenvatting

We klagen vaak over ons te drukke leven en voelen ons belaagd door voortdurende afleiding. Met de toenemende afwezigheid van gerichte aandacht lijkt onze denkwereld steeds gefragmenteerder te worden.
Matthew Crawford onderzoekt aan de hand van de intense aandachtsspanne van ijshockeyspelers, topkoks en glasblazers hoe we onze verloren auto nomie weer terug kunnen vinden. Hij plaatst de vertrouwde drukte van het dagelijks leven tegenover bijvoorbeeld het langzame ambacht van pijporgelbouwers. De huidige aandachtscrisis wordt vaak toegeschreven aan de digitale ontwikkelingen, maar die zijn er slechts oppervlakkig debet aan. In zijn boek legt Crawford de werkelijke oorzaken bloot, die zich bevinden in de wortels van onze westerse cultuur.
De wereld buiten je hoofd is onmisbaar in het hedendaagse leven en leert ons hoe we ons staande kunnen houden in deze hectische wereld.

‘Het menselijk bestaan is een uiterst geconstrueerd en daardoor manipuleerbaar iets.’

Pers