Introductie

De onverbiddelijke tijd

De onverbiddelijke tijd

Justin Go

Tristan Campbell is net afgestudeerd wanneer een koerier hem een aangetekende brief uit Londen bezorgt. De brief is afkomstig van een notaris, die hem dringend verzoekt naar Engeland te komen. In Londen krijgt Tristan te horen dat hij waarschijnlijk de rechtmatige erfgenaam is van Ashley Walsingham, een Engelse alpinist en legerofficier die in 1924 tijdens...Lees meer

Over dit boek

Aantal pagina's496
UitvoeringPaperback
VertalerAleid van Eekelen-Benders, Annelies Jorna

Justin Go is van Amerikaans-Japanse afkomst. Hij studeerde geschiedenis en kunstgeschiedenis aan de universiteit van Berkeley, en Engels aan het university College in Londen. Hij heeft in Tokio, Parijs, Londen, Stockholm, New York en Berlijn gewoond, onder meer om onderzoek te doen voor zijn debuuroman De onverbiddelijke tijd, waarvan wereldwijd vertalingen verschijnen.

Justin Go

Samenvatting

Tristan Campbell is net afgestudeerd wanneer een koerier hem een aangetekende brief uit Londen bezorgt. De brief is afkomstig van een notaris, die hem dringend verzoekt naar Engeland te komen. In Londen krijgt Tristan te horen dat hij waarschijnlijk de rechtmatige erfgenaam is van Ashley Walsingham, een Engelse alpinist en legerofficier die in 1924 tijdens zijn poging de top van de Mount Everest te bereiken is omgekomen. Om de erfenis te kunnen ontvangen heeft Tristan slechts drie maanden de tijd om aan te tonen dat hij de achterkleinzoon is van Imogen Soames-Andersson, de geliefde van Ashley. Zo begint Tristans race tegen de klok, die hem van de archieven in Londen via de slagvelden van de Somme naar de Oostfjorden in IJsland voert. Tijdens zijn onmogelijke zoektocht reconstrueert Tristan het verhaal van een noodlottige liefde dat zich heeft afgespeeld tegen het decor van de waanzin en verwarring van de Eerste Wereldoorlog en de gevaarlijke eerste Britse expedities naar de Mount Everest.

Pers

Leesfragment

Lees hier een fragment uit dit boek.

Download de gratis pdf.

Download hier Acrobat Reader