Introductie

De kunst van het sprinten

De kunst van het sprinten

Martin Bons

Mark Cavendish, Marcel Kittel en André Greipel zijn de beste sprinters van het peloton. Helden die zich met ware doodsverachting in het gevecht naar de eindstreep storten. Of het nu een massasprint is of een sprint-à-deux, negen van de tien keer komen de renners met meerdere tegelijk aan. Als je niet kunt sprinten, is het...Lees meer

Bestel€ 18,99

Over dit boek

Aantal pagina's224
UitvoeringPaperback

Martin Bons (1963) is freelance journalist, wielerfanaat en schrijver van de veelgeprezen boeken De kunst van het dalen (2013) en De weg omhoog (2015). Voorjaar 2017 verschijnt zijn boek De kunst van het sprinten.

Martin Bons

Samenvatting

Mark Cavendish, Marcel Kittel en André Greipel zijn de beste sprinters van het peloton. Helden die zich met ware doodsverachting in het gevecht naar de eindstreep storten. Of het nu een massasprint is of een sprint-à-deux, negen van de tien keer komen de renners met meerdere tegelijk aan. Als je niet kunt sprinten, is het lastig winnen. Martin Bons, een fanatieke recreant, organiseert jaarlijks een wielerwedstrijd, een sprintkoers bij uitstek. Nooit stond hij op het podium. Hij eindigde zelfs nooit bij de eerste twintig. Tijdens de komende jubileumeditie moet dat anders. Hij bekeek honderden massasprints, dook in de literatuur, sprak met de snelle mannen in het peloton en onderwierp zich aan speciale trainingen. Alles om het mysterie van de sprint te doorgronden, alles om in de tiende editie van de Oogbokaal op het podium te staan.

Ook beschikbaar als

Leesfragment

Lees hier een fragment uit dit boek.

Download de gratis pdf.

Download hier Acrobat Reader