Introductie

De eerste steen

De eerste steen

Carsten Jensen

Een groep Deense soldaten komt aan in een militair kamp in Afghanistan. Vierentwintig mannen en één vrouw, onder leiding van de charismatische commandant Rasmus Schrøder. Ze zijn zeer gemotiveerd, uitstekend opgeleid en klaar voor het avontuur. Maar de dagen kruipen monotoon voorbij, tot een landmijn twee soldaten doodt en een steeds ongenadiger spiraal van geweld...Lees meer

Over dit boek

Aantal pagina's720
UitvoeringPaperback
VertalerLammie Post-Oostenbrink, Kor de Vries

Carsten Jensen werd in 1952 geboren op het Deense eiland Ærø. Hij brak internationaal door met zijn roman Wij, de verdronkenen. Voor De eerste steen verbleef Jensen lange tijd in Afghanistan. De roman won diverse prijzen in zijn thuisland en zal worden verfilmd.

Carsten Jensen

Samenvatting

Een groep Deense soldaten komt aan in een militair kamp in Afghanistan. Vierentwintig mannen en één vrouw, onder leiding van de charismatische commandant Rasmus Schrøder. Ze zijn zeer gemotiveerd, uitstekend opgeleid en klaar voor het avontuur. Maar de dagen kruipen monotoon voorbij, tot een landmijn twee soldaten doodt en een steeds ongenadiger spiraal van geweld in gang wordt gezet. Wanneer Schrøder de groep verraadt, verliezen de soldaten elke vorm van controle. De eerste steen is niet alleen een buitengewoon spannende pageturner, maar ook een grootse antioorlogsroman van een uitgesproken tegenstander van westerse militaire bemoeienis in Afghanistan.

Pers

Leesfragment

Lees hier een fragment uit dit boek.

Download de gratis pdf.

Download hier Acrobat Reader