Stoeten ritseldingen

Schrijversprentenboek
Paperback:
36,99
Stoeten ritseldingen Deel 59

Synopsis

Samenvatting

In 2012 werd het verzamelde literaire werk van F. Harmsen van Beek uitgegeven onder de titel In goed en kwaad . Die uitgave vraagt om een aanvulling: een boek waarin haar beeldende werk de aandacht krijgt die het verdient.
Frederike (‘Fritzi’) Harmsen van Beek was de dochter van twee bekende illustratoren, Eelco Harmsen van Beek en Freddie Langeler. Het werk van haar vader zette zij na zijn dood nog een tijdje voort. Zo maakte zij de twee laatste Flipje van Tiel-beeldverhalen. Ze publiceerde tekeningen in het Algemeen Handelsblad en Vrij Nederland en illustreerde werk van Remco Campert en Gerrit Komrij.
Harmsen van Beek was uniek in het maken van opmerkelijke kunstobjecten zoals beschilderde eieren, lappendekens, ingenieuze knipsels, geïllustreerde brieven en minutieus uitgevoerde voorstellingen in walnoten. Zij zag het bijzondere in het alledaagse en trachtte van het leven een kunstwerk te maken. In dit Schrijversprentenboek komen alle beeldende talenten van deze veelzijdige, eigenzinnige kunstenares samen, aan de hand van unieke documenten, foto’s en archiefmateriaal.

Specificaties

ISBN: 9789023490197
NUR: 301
Type: Paperback
Auteur(s): F. Harmsen van Beek
Prijs: 36,99
Aantal pagina's: 144
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 01-09-2015

Gerelateerde artikelen