Legende van een zelfmoord

Paperback:
15,00
Legende van een zelfmoord
Legende van een zelfmoord

Prijzen en nominaties

  • Prix Médicis étranger 2010
  • Grace Paley Prize
  • California Book Award
  • Le Prix des Lecteurs de L'Expressand
  • Le Prix des Lecteurs de la Maison du Livre de Rodez

Synopsis

Samenvatting

Roy Fenn is nog jong wanneer zijn vader – een mislukte tandarts en een matige visser – op zijn geliefde boot de loop van zijn geweer in zijn mond steekt en de trekker overhaalt. De rest van zijn leven komt Roy altijd weer uit bij die ene, allesbepalende gebeurtenis die een schaduw over zijn jeugd werpt.

In het semi-autobiografische Legende van een zelfmoord keert David Vann na dertig jaar terug naar het Alaska van zijn jeugd. Hij vertelt scherpzinnig en met een ongekende precisie over het tragische huwelijk van zijn ouders, hun onvermijdelijke scheiding en de beslissende momenten van zijn leven. Het resultaat is een opmerkelijk teder verhaal over verlies, overleving en een ontgoochelende liefde.

'Ik had een Morris Minor samen met je moeder. Het was een klein autootje, een soort pretparkwagentje, en een van de ruitenwissers was stuk, dus ik hing altijd met een arm uit het raam om aan de ruitenwissers te frutselen. Je moeder was in die tijd gek op velden met herik en wilde er op zonnige dagen altijd langsrijden, overal in de buurt van Davis. Er waren in die tijd meer velden en minder mensen. Dat was overal ter wereld zo.'

Specificaties

ISBN: 9789023467991
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): David Vann
Vertaler: Arjaan van Nimwegen
Prijs: 15,00
Aantal pagina's: 256
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 01-03-2011

Specificaties

ISBN: 9789023456797
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): David Vann
Vertaler: Arjaan van Nimwegen
Prijs: 6,99
Aantal pagina's: 256
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 23-02-2011

Gerelateerde artikelen