Grote Europese roman

E-book:
9,99
Grote Europese roman

Synopsis

Samenvatting

Grote Europese Roman is ook verkrijgbaar als E-book

Eindelijk. Na de Great American Novel is er nu de Grote Europese Roman. Een boek met evenveel hoofdstukken als er hoofdsteden in Europa zijn. Een vinnige zoektocht naar het geluk. De Grote Europese Roman beschrijft hoe wij, vreemden, in congrescentra, luchthavens en hotels elkaar toch kunnen vinden. Hoe wij, Europeanen, elkaar aftasten met taal. Hoe wij sommige geheimen alleen kunnen toevertrouwen aan mensen die we nooit zagen of zullen weerzien.

Robin is op zoek naar allesverterende liefde, Theo wordt voortgestuwd door zijn eigen verleden. Ze werken in de marketing, de reclame, de relatiegeschenken. En Theo is Robins baas. Nog een ander verschil: Robin is veelbelovend en ongeduldig, Theo is de wijze, trieste chef die alles al heeft gehad. Ja, alles. Ze zijn zakenmannen. Maar sinds de tv-beelden van Nine Eleven, toen eenvoudige kantoorlui in New York bedekt werden met asse of erin opgingen, zijn zij helden.

In Praag ontmoet Robin een golem, in Boedapest zwemt hij, in Warschau deelt hij het bed met Agnieszka. In Brussel ontmoet Robin eindelijk de ware. De ware? Ja, de enige ware vindt hij op vulkanische wijze. Ondertussen wordt Theo's geheim langzaam maar zeker onthuld: een oude oorlogsgeschiedenis. Terwijl de wereld zich ontplooit voor Robin, sluit die zich traag én tragisch voor Theo.Grote Europese Roman is vintage Peeters: een mild ironisch, maar vooral onbeschaamd melancholiek “klein Brussels boekske” over de onontkoombare lulligheid van het bestaan.
- Humo

Een poëtisch netwerk, tintelend getuigend van verbazing over de vigerende willekeur.
- Volkskrant

Een revelatie. Een dergelijk verhaal lezen maakt je gelukkig.
- Corriere della Serra

Een boek met een kleine glans van weemoed en banaal geluk, subtiel aangeblazen door de grote adem van de geschiedenis.
- De Morgen

Specificaties

ISBN: 9789460420306
NUR: 301
Type: E-book
Auteur(s): Koen Peeters
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 296
Uitgever: De Bezige Bij Antwerpen
Verschijningsdatum: 15-09-2009

Gerelateerde artikelen