Gooi God niet weg

over geloof, ongeloof en bijgloof
E-book:
6,99
Gooi God niet weg

Synopsis

Samenvatting

Joël De Ceulaer schrijft welluidend eerlijk over de vragen die we ons in stilte stellen

Om den brode voert journalist Joël De Ceulaer al vele jaren gesprekken die ergens over gaan met mensen die iets te vertellen hebben. Over wetenschap, filosofie, zingeving, religie. Over de grote vragen, de vragen die er écht toe doen in dit leven.

Die gesprekken zijn bijzonder leerzaam. In vele opzichten. Maar soms ook verwarrend. Zo viel het hem tijdens een interview met Godfried Danneels op dat de kardinaal niet helemaal begrijpt wat de evolutietheorie eigenlijk inhoudt. Een gesprek met Richard Dawkins leerde hem dan weer dat de beroemde bioloog niet snapt waar het in de religie precies over gaat. Dat zette hem aan het denken over de kloof tussen godsdienst en wetenschap. Zijn ratio en religie met elkaar te verzoenen?

In Gooi God niet weg geeft De Ceulaer ons zijn verrassende visie op dit eeuwenoude probleem. Het is een snedig geschreven essay dat zowel de oprechte gelovige als de doorgewinterde atheïst een spiegel voorhoudt. Een persoonlijke zoektocht, waar ieder denkend mens wat aan kan hebben.

Specificaties

ISBN: 9789460423079
NUR: 730
Type: E-book
Auteur(s): Joël De Ceulaer
Prijs: 6,99
Aantal pagina's: 224
Uitgever: De Bezige Bij Antwerpen
Verschijningsdatum: 26-05-2014

Gerelateerde artikelen