Ex-reporter

spraakmakende reportages
E-book:
9,99
Ex-reporter

Synopsis

Samenvatting

Ruim dertig jaar geleden begon Chris de Stoop als reporter bij het tijdschrift Knack . Het waren de gouden jaren van de pers. De Stoop maakte naam met indringende en geëngageerde verhalen, die soms verstrekkende gevolgen hadden. Journalistiek is volgens Chris de Stoop een van de mooiste beroepen ter wereld, als het beoefend kan worden met integriteit, creativiteit en kwaliteit. En een van de lelijkste, als dat niet kan.

Voor de grote reportage, de mooiste discipline van de klassieke journalistiek, was er de afgelopen jaren steeds minder plaats in de geschreven pers. Na ruim duizend artikelen stapt Chris de Stoop eruit met een uitvoerig, kritisch verhaal over de evolutie in de journalistiek en met een selectie van zijn meest beklijvende reportages.

Hij ging op zoek naar animeermeisjes in Manilla, werd ontvoerd in Albanië en maakte een helse tocht met 23 weeskindjes tijdens de genocide in Rwanda. Dichter bij huis schreef hij over de ontpoldering van de Hedwigepolder, over Hollandse wietplantages in Vlaanderen en over de eerste jihadisten die naar Syrië en Irak afreisden.

Specificaties

ISBN: 9789023441892
NUR: 400
Type: E-book
Auteur(s): Chris De Stoop
Prijs: 9,99
Aantal pagina's: 304
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 28-09-2016

Gerelateerde artikelen