De tuin van de familie Finzi-Contini

E-book:
6,99
De tuin van de familie Finzi-Contini

Synopsis

Samenvatting

Aan de rand van Ferrara ligt een vervallen villa, omringd door een grote, parkachtige tuin, waar de geheimzinnige Finzi-Contini’s wonen. Ze beschikken er over een kleine eigen synagoge, een bibliotheek en een tennisbaan. Als de plaatselijke tennisclub joden begint te weren, besluiten de Finzi-Contini’s hun privétennisbaan ook voor hun stadsgenoten open te stellen. En zo raakt de verteller van de roman, een joodse gymnasiast, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog plotseling in de ban van de verlichte, weelderige droomwereld van professor Finzi-Contini en zijn verleidelijke dochter Micòl.

Alle romans van Giorgio Bassani (1916-2000) spelen zich af in het stadje Ferrara, en doordat zijn personages in verschillende verhalen terugkeren, wordt zijn werk als één geheel gezien. De tuin van de familie Finzi-Contini (1962) geldt als het beste van Bassani’s beroemde verhalen over Ferrara tijdens de duistere jaren voor de Tweede Wereldoorlog.

'Het grafmonument was groot, massief, indrukwekkend: een soort tempel ie het midden houdt tussen klassiek en oriëntaals, zoals te zien was in de decors van Aida en Nabucco die een paar jaar terug nog in zwang waren in onze operahuizen.'

Specificaties

ISBN: 9789023493792
NUR: 302
Type: E-book
Auteur(s): Giorgio Bassani
Vertaler: Jan van der Haar
Prijs: 6,99
Aantal pagina's: 288
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 03-06-2015

Gerelateerde artikelen