De reizigers

Een confronterende analyse van het moderne Amerikaanse leven

Paperback:
22,99

Synopsis

Samenvatting

Agnes Miller, een jonge zwarte vrouw, wordt met haar vriendje op een verlaten weg in Georgia door de politie aangehouden. Het is 1966, en de verschrikkelijke gebeurtenissen die dan volgen laten diepe sporen na in Agnes’ leven.
James Vincent, geboren in 1942, is een kind van gescheiden ouders uit een wit arbeidersmilieu. Hij ontworstelt zich met moeite aan zijn kansarme jeugd, en als beginnend advocaat ziet hij zijn toekomst met vertrouwen tegemoet.
Terwijl de jaren voortschrijden, kruisen de levens van Agnes en James elkaar steeds vaker. De keuzes die ze maken hebben invloed op de ander, en de gevolgen worden overgedragen van generatie op generatie. De reizigers is een hoogst origineel en prachtig geschreven debuut dat de lezer nog lange tijd zal bijblijven.

De reizigers van Regina Porter is een uitzonderlijk portret van twee families, en tegelijkertijd een confronterende en messcherpe analyse van het moderne Amerikaanse leven – vanaf de burgerrechtenbeweging in de jaren vijftig tot het eerste jaar van het presidentschap van Obama.

Specificaties

ISBN: 9789403158808
NUR: 302
Type: Paperback
Auteur(s): Regina Porter
Vertaler: Lette Vos
Prijs: 22,99
Aantal pagina's: 336
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: 05-09-2019

Gerelateerde artikelen