Dagboek van een fotograaf

Coronawandelingen

Stephan Vanfleteren

Gebonden:
18,99
  • Van gelauwerd fotograaf Stephan Vanfleteren
  • Vanfleteren toont zich ook meester over het geschreven woord
  • Een fijnzinnig beeld van de meest ingrijpende maanden uit onze hedendaagse geschiedenis
Dagboek van een fotograaf

Synopsis

Samenvatting

Op 13 maart, precies het moment dat de wereld stilviel, begon Stephan Vanfleteren te wandelen. Hij wandelde bij valavond, vaak was hij uren onderweg. Hij zag het lente worden. ‘Alles zoals altijd. En toch kijk je nu beter. Je ziet dat de winterstormen het strand hebben veranderd. Dat vloed anders terugstroomt naar de zee. Je fantaseert uitvergrote virussen in de kruinen van de geknakte bomen.’ Gaandeweg raakt hij op de 15 kilometer rond zijn huis uitgekeken en breidt hij zijn actieradius uit. Onderweg fotografeert hij, maar hij houdt ook een dagboek bij.
Hij noteert wat hij ziet, voelt en overdenkt. Na tweeënhalve maand is er het besef dat de stilte weg is. Stephan Vanfleteren eindigt zijn dagboek een paar weken later, als de zomer aanbreekt. Dagboek van een fotograaf legt op een fijnzinnige, persoonlijke en nabije manier de meest ingrijpende maanden uit onze hedendaagse geschiedenis vast.

Specificaties

ISBN:9789403199207
NUR:301
Type:Gebonden
Auteur(s): Stephan Vanfleteren
Prijs:18,99
Aantal pagina's:112
Uitgever:De Bezige Bij
Verschijningsdatum:02-07-2020

In de pers

‘Hij maakt duizenden foto’s, maar in Dagboek van een fotograaf staat er niet één. Of toch, vele – in woorden.’ NRC Handelsblad
‘Nog niet eerder las ik een boek waarbij de taal foto’s projecteerde op mijn netvlies. Toch is dat gebeurd bij het lezen van Dagboek van een fotograaf.’ Frits Spits, De Taalstaat (Radio 1)
‘Een buitengewoon meeslepend boek. Honderdzestig pagina’s lang maakt Vanfleteren ons tot bevoorrechte getuigen van zijn fotografische zoektocht naar verstilling. En hij laat daarbij gul in hoofd en hart kijken.’ De Morgen
'Wie in het boek foto's verwacht, komt bedrogen uit. Alleen maar letters en mooie zinnen.' Villamedia
'Treffend maakt hij duidelijk welke diepe impact corona heeft. Eén minpunt: soms is hij nogal grof in de mond.' Visie

Gerelateerde artikelen