Paul Verhaeghe
© Saskia Vanderstichele

Paul Verhaeghe

Paul Verhaeghe is doctor in de klinische psychologie en emeritus-hoogleraar aan de Universiteit Gent. Daarnaast is hij praktiserend psychoanalyticus. Met Liefde in tijden van eenzaamheid (1998) brak hij door naar een algemeen en internationaal publiek. Het einde van de psychotherapie (2009), Identiteit (2012), Autoriteit (2015) en Intimiteit (2018) bereikten eveneens een groot internationaal lezerspubliek. Daarnaast publiceerde hij de essays Over normaliteit en andere afwijkingen (2019) en Houd afstand, raak me aan . In 2021 blikte hij in Wat brengt u hier? , het boek dat hij samen met Sarah Vankersschaever maakte, terug op zijn carrière. In mei 2023 verscheen Onbehagen .
Intimiteit | Lezing door psycholoog Paul Verhaeghe

 

We snakken naar intimiteit. Er gaat weinig boven een intieme relatie. Waarom vinden we het dan toch zo moeilijk die te vinden, laat staan te behouden? Volgens de Vlaamse psycholoog Paul Verhaeghe is de belangrijkste intieme relatie die met ons eigen lichaam. Als je niet goed in je lijf zit, is het aangaan van een intieme relatie met iemand anders bijna onmogelijk. Denk verder met Paul Verhaeghe over hoe zelfkennis ons kan helpen om dichter bij anderen te komen.

Zomerradio| Psychoanalyticus Paul Verhaeghe

 

Elke samenleving creëert zijn eigen aandoeningen. Het zijn de woorden van klinisch psycholoog en psychoanalyticus Paul Verhaeghe. In bestsellers als Liefde in tijden van eenzaamheid en het drieluik Autoriteit, Identiteit en Intimiteit legt hij mens én samenleving op de sofa. Aan de hand van muziek spreekt hij met Floortje Smit.

Artikelen over Paul Verhaeghe

NRC Lezersprijs 2019

De boekenredactie van NRC selecteerde 25 Nederlandse boeken ter nominatie voor de NRC…

Nieuws
Lees meer