Nieuwsarchief

 • Man Booker Prize longlist 2015: Anne Enright en Tom McCarthy genomineerd

  31 juli 2015

  Woensdag 29 juli is de longlist van de Man Booker Prize bekend geworden. De auteurs Anne Enright met The Green Road, en Tom McCarthy met Satin Island zijn voor deze prestigieuze prijs genomineerd. Op 15 september zal de shortlist worden vrijgegeven, en op 13 oktober 2015 wordt de winnaar bekend gemaakt van de Man Booker Prize. Het winnende boek krijgt de naam 'Beste boek van het jaar' in de categorie fictie.

 • Op 10 september verschijnt Autoriteit van Paul Verhaeghe

  31 juli 2015

  Paul Verhaeghe, schrijver van onder meer Identiteit en Liefde in tijden van eenzaamheid komt in september met een nieuw boek. Op 10 september verschijnt Autoriteit. Het boek wordt gepresenteerd op 8 september in De Vooruit, Gent, en op 14 september in Paradiso, Amsterdam.

 • Sybren Polet overleden

  29 juli 2015

  De schrijver en dichter Sybren Polet is op 19 juli overleden. Dat hebben zijn familie, zijn uitgeverij en de Sybren Polet Stichting dinsdag 28 juli bekendgemaakt in de Volkskrant.

 • Sirkka Turkka en Ruth Lasters op Po√ęziefestival Elswout

  28 juli 2015

  Stichting Kleine Revolutie Producties organiseert zondag 23 augustus voor de 5e keer een bijzondere en gevarieerde literaire middag op een schitterende locatie: Po√ęziefestival Dichters in Elswout.

 • E.L. Doctorow overleden

  22 juli 2015

  De Amerikaanse schrijver E.L. Doctorow, auteur van Andrews hersenen en De mars, is dinsdag overleden op 84-jarige leeftijd.