Nieuwsarchief

 • Fiston Mwanza Mujila 8 december in gesprek met Lieve Joris

  27 november 2015

  Op dinsdag 8 december gaat Fiston Mwanza Mujila, auteur van het pas verschenen Tram 83 in gesprek met Lieve Joris. Het gesprek zal plaatsvinden in de OBA. Aanvang: 20.00 uur.

 • Martinus Nijhoffprijs voor vertaler Babet Mossel

  26 november 2015

  Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent de Martinus Nijhoff Vertaalprijs toe aan vertaler Babet Mossel. Met de bekendmaking van de laureaat is ook de landelijke vertaalwedstrijd Nederland Vertaalt van start gegaan.

 • Boekhandelsbezoeken Sytze van der Zee

  26 november 2015

  In november en december bezoekt Sytze van der Zee een drietal boekhandels om te vertellen over zijn nieuwe boek Harer Majesteits loyaalste onderdaan. François van ’t Sant (1883-1966 dat op 19 november verscheen. Op 26 november is hij te gast in Boekhandel den Boer te Baarn, op 29 november zal hij aanwezig zijn in de Amsterdamse boekhandel te Amsterdam en op 11 december zal hij over zijn boek vertellen in Boekhandel Venstra in Amstelveen.

 • Marieke Poelmann zaterdag bij KRO Zwaailicht

  25 november 2015

  Marieke Poelmann, de auteur van Alles om jullie heen is er nog, is aanstaande zaterdag te gast bij het KRO programma Zwaailicht.

 • Nu in de bioscoop: Er ist wieder da

  25 november 2015

  Vanaf donderdag 26 november draait de Duitse verfilming van de bestseller 'Daar is hij weer' van Timur Vermes in de Nederlandse bioscopen. In de film wordt Hitler na een coma van 70 jaar wakker in hartje Berlijn. Hij wordt niet serieus genomen, maar wordt wel herkend als 'de beste imitator van Hitler' en weet ook nu een achterban op te bouwen.