Nieuwsarchief

 • Interviews Nir Baram

  12 oktober 2015

  Op 3 september verscheen de nieuwste roman van Nir Baram, Wereldschaduw, waarin hij verhaalt over normale mensen die proberen te overleven in de hedendaagse kapitalistische wereld. Door middel van drie verhaallijnen vormt hij op deze manier een portret van het mondiale systeem waar wij allen deel van zijn. Naar aanleiding van het verschijnen van Wereldschaduw verschenen enkele mooie artikelen en interviews.

 • Zondag 18 oktober: presentatie Het geluk van Limburg

  12 oktober 2015

  Op zondag 18 oktober wordt Het geluk van Limburg van Marcia Luyten gepresenteerd in Theater Heerlen. Pieter-Jan Hagens zal Marcia Luyten en Jack Vinders interviewen waarna het eerste exemplaar overhandigd zal worden aan Eurocommissaris Frans Timmermans.

 • Joost Kircz over F. Harmsen van Beek bij Glasnost Radio

  10 oktober 2015

  Op maandag 7 oktober was Joost Kircz te gast bij Glasnost op OOG Radio. Als co-auteur van het schrijversprentenboek Stoeten Ritseldingen over F. Harmsen van Beek sprak hij over het ongrijpbare werk van de schrijver, dichter en kunstenaar in kwestie.

 • Ignaas Devisch op de Nacht van de Vrijdenker

  9 oktober 2015

  Op 4 december zal Ignaas Devisch deelnemen aan de Nacht van de Vrijdenker, een filosofisch festival in Gent. Van zijn hand verscheen Ziek van gezondheid bij Uitgeverij De Bezige Bij.

 • Svetlana Alexijevitsj wint de Nobelprijs voor de Literatuur

  8 oktober 2015

  De Wit-Russische journalistieke schrijfster Svetlana Aleksijevitsj (67) is de winnares van de Nobelprijs voor de Literatuur. Dit is zojuist bekendgemaakt in Stockholm.