Nieuwsarchief

 • Nominatie Ooa Boek van het Jaar: David Van Reybrouck

  26 maart 2015

  Tegen verkiezingen van David Van Reybrouck is genomineerd voor Boek van het Jaar van het Ooa. Het Boek van het Jaar wordt op 19 mei 2015 tijdens het Boek&Festival bekend gemaakt.

 • Akhil Sharma wint Folio Prize

  25 maart 2015

  Akhil Sharma heeft de Folio Prijs 2015 voor zijn roman Gezinsleven gewonnen. Het doel van de Folio Prijs is het erkennen van de beste Engelstalige fictie, uitgegeven in Engeland, ongeacht vorm, genre of herkomst van auteur. Het is een jaarlijkse prijs die vorig jaar voor het eerst werd uitgereikt.

 • Warna Oosterbaan wint de E. du Perronprijs 2014

  24 maart 2015

  Journalist Warna Oosterbaan heeft met Ons erf de de E. du Perronprijs 2014 gewonnen. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 2 april. Bij de prijsuitreiking houdt NRC-columnist Bas Heijne de E. du Perronlezing.

 • Persbericht: Uitgeverij De Bezige Bij publiceert Go Set a Watchman, de verloren gewaande roman van Harper Lee

  24 maart 2015

  Uitgeverij De Bezige Bij publiceert Go Set a Watchman, de verloren gewaande roman van Harper Lee. De Nederlandse editie van Go Set a Watchman, de recentelijk ontdekte roman van Harper Lee, zal op 14 juli 2015 bij Uitgeverij De Bezige Bij verschijnen. De vertaling is van de hand van Ko Kooman, van wie enkele jaren geleden bij De Bezige Bij ook een nieuwe vertaling van To Kill a Mockingbird uitkwam.

 • Boekhandelsbezoeken Yves Petry

  24 maart 2015

  De komende twee weken zal Yves Petry drie boekhandels bezoeken. Op 26 maart is hij te gast bij Boekhandel 't Colofon in Arnhem, 27 maart bij Boekhandel Lovink in Lochem en op 2 april bij Boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen.