Vacature Manager Verkoop en Marketing

Vacature Manager Verkoop en Marketing

Wegens versterking van onze commerciële afdeling zijn wij op korte termijn op zoek naar een

Manager Verkoop en Marketing (m/v)
36 uur


De functie:
De functie van manager Verkoop en Marketing zit op het snijvlak van strategie en realisatie. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van de commerciële strategie en bewaakt het daaruit voortvloeiende resultaat. Je onderhoudt zelfstandig contact met de belangrijkste afnemers van de uitgeverij en geeft vorm aan het (actieve) verkoopbeleid. De manager ziet mogelijkheden in de markt en benut deze ter optimalisatie van de verkoop en het rendement van de uitgeverij. Als gesprekspartner van directie en uitgever geef je een sterke impuls aan de marketingstrategie van de uitgeverij. De manager Verkoop en Marketing levert een belangrijke bijdrage aan het accountbeleid en de marketingstrategie van de Nederlandse en vertaalde fictie van De Bezige Bij en de verkoopvertegenwoordiging van onze Vlaamse uitgeverijen (De Bezige Bij Antwerpen, Lido en Ludion). Je werkt samen met negen collega’s op de verkoopafdeling en rapporteert aan de commercieel directeur.

Je profiel:
• Een opleiding op hbo-/wo-niveau
• Minimaal vijf jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
• Beschikt over een duidelijke visie op en aantoonbare ervaring met de exploitatie van auteurs en fondsen
• Commerciële werkervaring in de (literaire) uitgeverij
• Sterke affiniteit met cultuur en het uitgeefbedrijf
• Gevoel voor juiste combinatie van commercie en inhoud
• Signaleert ontwikkelingen op de boeken- en consumentenmarkt
• Heeft aantoonbare successen behaald met de commerciële mogelijkheden van nieuwe uitgeefvormen zoals E-books.

Wij bieden
Een afwisselende en dynamische functie bij een succesvol uitgeefhuis. De Bezige Bij is gevestigd in het hart van Amsterdam. Als basis voor onze arbeidsvoorwaarden geldt de CAO voor het Boeken- en Tijdschriftuitgeverijbedrijf, aangevuld met eigen aantrekkelijke regelingen.

Meer weten en solliciteren?
Nadere informatie over deze functie kan worden ingewonnen bij Anne Schroën, commercieel directeur, tel. 020 – 305 98 31. Direct reageren is ook mogelijk. Stuur dan je cv en motivatie vóór 15 augustus 2012 per e-mail aan Saskia Stevens, hr@wpg.nl.

WPG Uitgevers
Uitgeverij de Bezige Bij maakt onderdeel uit van WPG Uitgevers. Dit is een onafhankelijke groep van multimediale bedrijven in Nederland en Vlaanderen, gericht op het rendabel uitgeven en exploiteren van relevante, kwalitatief hoogstaande producten en diensten die schoonheid en inzicht verschaffen. Tot de kernactiviteiten van WPG Uitgevers behoren het uitgeven van boeken voor de algemene markt door de uitgeefhuizen De Arbeiderspers/A.W. Bruna, De Bezige Bij/Balans, Em. Querido’s Uitgeverij en WPG Uitgevers België, het uitgeven van tijdschriften (onder meer Vrij Nederland, Opzij, Psychologie Magazine, J/M, Happinez, Men's Health, Runner's World, Voetbal International en PARK Magazine) en het uitgeven van leermiddelen voor het primair onderwijs door Zwijsen. In 2011 realiseerde WPG Uitgevers met 730 medewerkers een omzet van 190 miljoen euro. www.wpg.nl

Download hier de vacature

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld