De held van Jessica Durlacher verfilmd

De held van Jessica Durlacher verfilmd met scenarist van The Killing

De filmrechten van de succesvolle roman De held van Jessica Durlacher zijn verkocht.
Producent Millstreet Films (LOFT, GOOSICHE VROUWEN) gaat de spannende thriller verfilmen.
Het scenario voor deze nieuwe bioscoopfilm wordt geschreven door de Deense scenaristen Michael W. Horsten, één van de schrijvers van de succesvolle Scandinavische TV serie The Killing, en Lars Andersen.

De opnames van DE HELD staan gepland voor 2014. Wie de hoofdrollen gaan spelen is nog niet bekend. Regie van de film is in handen van Antoinette Beumer (JACKIE, LOFT, DE GELUKKIGE HUISVROUW).

Basis voor de film is Durlachers onheilspellende roman De held, over het allesbepalende en onontkoombaar verleden van Sara Silverstein. Nooit kwam zij in aanraking met geweld, tot ze op een herfstdag in het bos oog in oog komt te staan met een verkrachter. Kort na de dood van haar vader worden zij en haar familie ’s nachts op gewelddadige wijze overvallen in hun huis. Dan doet Sara een gruwelijke ontdekking. Alles wat ze heeft geleerd over goed en kwaad lijkt niet meer te gelden. Er blijft voor Sara niets anders over dan het nemen van een dodelijk besluit.

Jessica Durlacher over de verfilming: “Dat De Held een film wordt vind ik ongelooflijk spannend, en zeker nu een van de schrijvers van The Killing erbij betrokken is. Naar The Killing heb ik dagenlang als een verslaafde krankzinnige zitten kijken. De Held is een spannend maar ook een heel emotioneel verhaal, en ik vind het een groot compliment dat deze schrijvers juist dit boek hebben gekozen. Antoinette (Beumer) beschouw ik als een meester in het creëren van suspense, bovendien is ze een echte acteur-regisseur; ik zie dus enorm naar dit spannende project uit!”

De film wordt geproduceerd door Rachel van Bommel, die voor Millstreet Films de boekrechten aankocht. Beumer en Van Bommel werkten eerder samen voor de Nederlandse thriller LOFT. Sinds september van dit jaar vormen zij samen Millstreet Films.

Antoinette Beumer: “Ik haal zoveel energie uit het feit dat ik nu zelf mee produceer. Mijn handen jeuken om DE HELD te verfilmen. Het boek is al heel filmisch geschreven en gaat een hele spannende film opleveren. Deze film is een prachtige aanwinst voor Millstreet Films. ”

De held verscheen oktober 2010 bij De Bezige Bij. Het werd lovend ontvangen in de pers. Het boek verscheen ook in Duitsland en zal begin volgend jaar in Denemarken uitkomen.

DE HELD wordt in 2015 door Independent Films uitgebracht in de bioscoop.