David Van Reybrouck toont ons zijn België

David Van Reybrouck toont ons zijn België

Op zondag 9 september laat David Van Reybrouck ons zijn België zien in de VPRO-reeks 'Het België van...', vanaf 20.25 uur op Nederland 2.

Het België van… is een reisserie waarin vijf Belgische hoofdpersonen hun vaderland aan ons tonen. Schrijfster Annelies Verbeke, schrijver David Van Reybrouck, journalist Christophe Deborsu, popartiest Daan Stuyven en theatermaakster Laurence Vielle zijn elk in één aflevering de eigenzinnige gids door hun kleine maar verdeelde land.
Zij nemen ons mee naar plekken en mensen die hen inspireren en koppelen hun biografisch verhaal aan wat er in België aan de hand is. Hoe kan het kleine rijke land zo verdeeld zijn geraakt dat de ene helft de andere niet meer kent of niet meer wil kennen?

David Van Reybrouck is cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver. Van zijn hand verschenen De plaag, Slagschaduw, Missie, Pleidooi voor populisme, Neem bijvoorbeeld graniet, en zijn grootste succes tot nu toe: Congo. Een geschiedenis. Voorjaar 2013 verschijnt Frisse democratie. Een dringende oproep tot vernieuwing.

Meer informatie over de reisserie is te vinden op de VPRO-site http://programma.vpro.nl/hetbelgievan/.