Nieuws

Nieuws

 • Vakantielezen: 20 e-bookbestsellers voor maar € 7,99

  Vakantielezen: 20 e-bookbestsellers voor maar € 7,99

  In de maand juli zijn twintig recente e-book bestsellers van zes verschillende uitgeverijen overal verkrijgbaar voor slechts € 7,99. Daarna worden in augustus wederom twintig titels van verschillende uitgeverijen scherp afgeprijsd: de e-books van deze must reads kosten dan maar € 4,99.

 • Karen Armstrong bekroond met Order of the British Empire

  Karen Armstrong bekroond met Order of the British Empire

  Karen Armstrong, Brits auteur en expert op het gebied van religie kreeg op 15 juni de OBE, Officer of the Order of the British Empire, uitgereikt. Deze eervolle onderscheiding ontving zij voor haar verdiensten met betrekking tot de literatuur en haar inzet voor de interreligieuze dialoog.

 • Bezige Bij-auteurs op Dichters in de Prinsentuin

  Bezige Bij-auteurs op Dichters in de Prinsentuin

  Dichters in de Prinsentuin vindt dit jaar plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juli. Naast zijn vertrouwde plek in de renaissancistische Prinsentuin, in het hartje van Groningen, vinden sommige programma-onderdelen in de Puddingfabriek plaats. In het weekend van 17 t/m 19 juli treden onder meer Erik Lindner, Andy Fierens, F. van Dixhoorn, Charlotte Mutsaers en Mischa Andriessen op.

 • De Bezige Bij zoekt een stagiair/ervaringskracht publiciteit

  De Bezige Bij zoekt een stagiair/ervaringskracht publiciteit

  De Bezige Bij biedt een Stageplaats / Werkervaringsplaats Publiciteit voor 32 uur per week, met ingang van augustus of september

 • Stem op Leon de Winter en maak kans op een koffer vol boeken

  Stem op Leon de Winter en maak kans op een koffer vol boeken

  Door te stemmen op Geronimo, het nieuwe boek van Leon de Winter, maak je kans op een koffer vol boeken bij Dizzie.nl. Stemmen kan tot 30 juni.

 • Peter Buwalda en Simone van Saarloos Zomergasten

  Peter Buwalda en Simone van Saarloos Zomergasten

  De gasten in het praatprogramma Zomergasten van dit jaar zijn bekend. Een van de gasten dit jaar is Peter Buwalda. Vanaf zondag 26 juli presenteert Wilfried de Jong voor het derde opeenvolgende jaar VPRO Zomergasten. Op zondag 2 augustus zal Peter Buwalda te gast zijn.

 • tentoonstelling: Dick Matena. Getekend leven.

  tentoonstelling: Dick Matena. Getekend leven.

  Museum Meermanno | Huis van het boek eert deze zomer, van 6 juni t/m 27 september, striptekenaar Dick Matena (1943) met de grote tentoonstelling 'Dick Matena. Getekend leven'. Deze tentoonstelling laat aan de hand van ruim 200 originele tekeningen en schetsen, boeken en brieven, Matena’s veelzijdigheid, zijn ongelooflijk grote productie en zijn vernieuwingsdrift zien.

Meer nieuws

 • De Bezige Bij publiceert boek van Jesse Klaver

  De Bezige Bij publiceert boek van Jesse Klaver

  Uitgeverij De Bezige Bij publiceert De mythe van het economisme, het boek van Jesse Klaver.

 • Mirjam van Hengel schrijft biografie over Remco Campert

  Mirjam van Hengel schrijft biografie over Remco Campert

  Uitgeverij De Bezige Bij is zeer verheugd te kunnen meedelen dat schrijfster, poëzieredacteur en programmamaker Mirjam van Hengel de biografie van Remco Campert zal schrijven. Remco Campert en zijn echtgenote Deborah Campert verlenen haar daarbij hun volledige medewerking. Het contact met hen kwam tot stand naar aanleiding van Van Hengels veelgeprezen boek over Leo en Tineke Vroman (Hoe mooi alles, 2014). De Campertbiografie, die uit zal gaan van zowel het werk als van de mensen die Camperts leven mede vormgegeven hebben, zal naar verwachting eind 2017 gaan verschijnen.

 • Stefan Hertmans spreekt negende SPUI25-lezing uit

  Stefan Hertmans spreekt negende SPUI25-lezing uit

  Dit jaar spreekt gevierd schrijver en essayist Stefan Hertmans de jaarlijkse SPUI25-lezing uit op 18 september in de Aula van de Lutherse Kerk. Hij treedt daarmee in het voetspoor van onder anderen Phillipp Blom, David van Reybrouck, A.S. Byatt en Karen Armstrong, die in voorgaande jaren het academisch-culturele seizoen van SPUI25 openden. Hertmans zal spreken over het verschil tussen herdenken en herinneren en de implicaties daarvan voor de verhouding tussen individu en samenleving. Na afloop wordt Hertmans geïnterviewd door Mirjam van Hengel.

 • James Salter overleden

  James Salter overleden

  De Bezige Bij eert James Salter, grandioos auteur die tot op het laatst bleef schrijven. Als geen ander raakte hij aan het geheim van het leven in de beschrijving van gewone mensen in gewone omstandigheden.

 • Hans Schnitzler spreker bij Facebook Farewell Party

  Hans Schnitzler spreker bij Facebook Farewell Party

  Op 23 juni zal Hans Schnitzler spreken tijdens de Facebook Farewell Party, in de Stadschouwburg Amsterdam. Tijdens de Facebook Farewell Party in de Stadsschouwburg kan iedereen zich informeren over de wantoestanden in het bezette Facebook.

 • Viergangendiner met Kathy Mathys

  Viergangendiner met Kathy Mathys

  Maak op zondag 21 juni kennis met vier bijzondere auteurs tijdens een viergangendiner in een stadstuin in hartje Haarlem. Auteurs Jelmer Jepsen, Lucas Zandberg, Kathy Mathys en Nausicaa Marbe zijn te gast en vertellen aan tafel over hun boek.

 • Bart Van Loo geeft muzikale lezingen rond de Slag bij Waterloo

  Bart Van Loo geeft muzikale lezingen rond de Slag bij Waterloo

  Naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de Slag bij Waterloo op 19 en 20 juni, zal Bart Van Loo deze maand twee muzikale lezingen geven. Van Loo zal samen met gitarist Geert Hellings spreken over Napoleon, naar aanleiding van zijn boek Napoleon. De schaduw van de revolutie.

 • Leon de Winter schrijft tv-serie <i>Brussel</i>

  Leon de Winter schrijft tv-serie Brussel

  Leon de Winter gaat een tv-serie schrijven, Brussel. De serie wordt eind 2016 door KPN online en via interactieve tv uitgezonden, Brussel, en wordt geproduceerd door Endemol Shine.

 • Hommage aan Jef Geeraerts

  Hommage aan Jef Geeraerts

  Op 11 mei 2015 overleed de Vlaamse schrijver Jef Geeraerts. Op zaterdag 3 oktober 2015 wordt in de Bourlaschouwburg te Antwerpen en hommage aan Jef Geeraerts en zijn werk gehouden.

 • Co Woudsma bij <i>Nooit meer slapen</i>

  Co Woudsma bij Nooit meer slapen

  Van 1 tot 5 juni was dichter Co Woudsma dagelijks te horen bij het radioprogramma Nooit meer slapen. Hij droeg elke aflevering een favoriet gedicht voor.

 • Co Woudsma op Dichters in het gras, zondag 14 juni

  Co Woudsma op Dichters in het gras, zondag 14 juni

  Tijdens Juni Gedicht 2015 op zondag 14 juni, bruist de Westergasfabriek van poëzie. Een van de programma's is Dichters in het gras, waarbij onder meer Co Woudsma zal neerstrijken in het gras.

 • David Van Reybrouck schrijft Boekenweekessay 2016

  David Van Reybrouck schrijft Boekenweekessay 2016

  David Van Reybrouck schrijft op verzoek van de Stichting CPNB het Boekenweekessay 2016. In het komend jaar dat Nederland en Vlaanderen gezamenlijk gastland zijn op de Boekenbeurs in Frankfurt, richt de Boekenweek zich op onze grote buur Duitsland, onder het motto Was ich noch zu sagen hätte.

 • Frank Westerman publiceert nieuw bewijs voor doofpotbeleid rond Srebrenica

  Frank Westerman publiceert nieuw bewijs voor doofpotbeleid rond Srebrenica

  Met de arrestatie eind 1995 van een directe meerdere van Dutchbat-commandant Thom Karremans heeft Nederland gepoogd geheime informatie over de Franse en Amerikaanse rol bij de val van Srebrenica buiten het publieke domein te houden. Het niet eerder gepubliceerde bewijs hiervan staat afgedrukt in De slag om Srebrenica van Frank Westerman, dat op 11 juni verschijnt bij uitgeverij De Bezige Bij.

 • Eenmalige uitvoering <i>Verboden gebied</i> van Erwin Mortier

  Eenmalige uitvoering Verboden gebied van Erwin Mortier

  Op 10 juni om 17.00 uur vindt een eenmalige uitvoering van toneelstuk Verboden gebied van Erwin Mortier plaats, in het Cultuurcentrum Het Perron te Ieper. De toneeltekst verschijnt deze week bij De Bezige Bij.

 • Jeff VanderMeer wint de Nebula Award met <i>Vernietiging</i>

  Jeff VanderMeer wint de Nebula Award met Vernietiging

  Jeff VanderMeer wint met zijn boek Vernietiging de Nebula Award van het SFWA, Science Fiction & Fantasy Writers of America.

 • Internationale bestseller <i>Dubbelspel</i> van Frank Martinus Arion verfilmd

  Internationale bestseller Dubbelspel van Frank Martinus Arion verfilmd

  Uitgeverij De Bezige Bij heeft de rechten voor de boekverfilming van de roman Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion verkocht. De roman wordt verfilmd door de Amerikaanse regisseur Ernest Dickerson, bekend van Do The Right Thing, Malcolm X, Juice, The Wire en de serie The Walking Dead. Gregory Elias, organisator van het Curaçao North Sea Jazz Festival en het Curaçao International Film Festival Rotterdam, zal samen met Lisa Cortés de film produceren. Cortés was eerder de producer van onder andere de film Precious, onderscheiden met een Academy Award. Grammy Award-winnaar Sergio George zal de filmmuziek componeren.

 • Poetry International: Hans Sleutelaar en Joseph Brodsky

  Poetry International: Hans Sleutelaar en Joseph Brodsky

  Van 9 tot en met 13 juni presenteert Poetry International Rotterdam voor de 46ste keer de meest toonaangevende poëzie van eigenzinnige en ontregelende grootmeesters naast die van jonge, originele dichterstalenten van overal ter wereld.

 • Yasmina Reza op shortlist Europese Literatuurprijs 2015

  Yasmina Reza op shortlist Europese Literatuurprijs 2015

  Op 9 juni werd in Spui25 de shortlist van de Europese Literatuurprijs 2015 bekend gemaakt. Yasmina Reza is met haar boek Gelukkig de gelukkigen een van de zes kanshebbers. De verhalen spelen zich af in de verschillende windstreken van Europa.

 • Nieuwe castnamen <i>Knielen op een bed violen</i> bekend

  Nieuwe castnamen Knielen op een bed violen bekend

  Gaite Jansen (Hoe duur was de suiker), Bert Luppes (Bloed, zweet en tranen, overspel) en Nils Verkooijen (Achtste-groepers huilen niet) zijn toegevoegd aan de cast van de speelfilm Knielen op een bed violen, gebaseerd op de gelijknamige roman van Jan Siebelink.

 • Paolo Giordano: 11 juni optreden bij SPUI25

  Paolo Giordano: 11 juni optreden bij SPUI25

  In juni viert De Bezige Bij een geschiedenis van zeventig jaar uitgeven van Italiaanse literatuur én het begin van de zomer met de uitgave van drie prachtige Italiaanse klassiekers van grote twintigste-eeuwse Italiaanse auteurs, ingeleid door drie liefhebbers van hun werk: De mooie zomer van Cesare Pavese (ingeleid door Paolo Giordano), De laatste dag van Beppe Fenoglio (ingeleid door Alessandro Baricco) en De tuin van de familie Finzi-Contini van Giorgio Bassani (ingeleid door Bas Heijne).

 • Mona Eltahawy bij Terzake

  Mona Eltahawy bij Terzake

  Mona Eltahawy was op woensdag 3 juni te gast bij Terzake. Hier sprak zij over haar boek Hoofddoek en maagdenvlies. Waarom het Midden-Oosten een seksuele revolutie nodig heeft.

 • Stefan Hertmans auteur Poëziegeschenk 2016

  Stefan Hertmans auteur Poëziegeschenk 2016

  Onder het motto Jaren die druppelend versmelten staat de Poëzieweek in 2016 in het thema van herinneringen. De Vlaamse auteur Stefan Hertmans (Gent, 1951) gaat het Poëziegeschenk schrijven.

 • 13 juni: Jan Drost over 'All you need is love (songs)'

  13 juni: Jan Drost over 'All you need is love (songs)'

  Cultuurfilosoof en schrijver Jan Drost geeft een college over de soundtrack van de liefde. Zaterdag 13 juni bij The School of Life.