Nieuws

 • Chris de Stoop over <em>Dit is mijn hof</em>

  Chris de Stoop over Dit is mijn hof

  Op 1 september verscheen Dit is mijn hof, waarin Chris de Stoop beschrijft hoe het boerenbedrijf in de Zeeuws-Vlaamse polder plaats moet maken voor nieuwe natuur. Naar aanleiding van Dit is mijn hof gaf hij meerdere interviews. Bekijk en beluister ze hier terug.

 • Bezige Bij-auteurs 5 september op Manuscripta

  Bezige Bij-auteurs 5 september op Manuscripta

  Aanstaande zaterdag vindt Manuscripta plaats, de feestelijke opening van het boekenseizoen. De Bezige Bij presenteert zich ook dit jaar weer op het literaire festival, dat deze keer zal plaatsvinden in het hart van Zwolle. Met optredens, interviews en signeersessies van Jan Siebelink, Frederik Willem Daem, Robbert Ammerlaan, Hagar Peeters, Tonnus Oosterhoff, Chris de Stoop, Sandra Smallenburg, Nir Baram en Leo Blokhuis. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.

 • Ontdek het werk van Sylvia Plath

  Ontdek het werk van Sylvia Plath

  Naar aanleiding van de roman Jij zegt het van Connie Palmen, die verhaalt over de passionele liefdesrelatie tussen het literaire koppel Ted Hughes en Sylvia Plath, staat het werk van die laatste weer volop in de belangstelling.

 • <i>Geronimo</i> van Leon de Winter bij bestelling van een pizza

  Geronimo van Leon de Winter bij bestelling van een pizza

  Wie bij New York Pizza een pizza bestelt, kan bij zijn of haar pizza naar keuze Geronimo - de nieuwste roman van Leon de Winter - ontvangen voor een totaalbedrag van slechts € 19,90. Pizza en roman worden binnen een halfuur thuisbezorgd.

 • Toneelstuk ANNE beleeft Duitse première

  Toneelstuk ANNE beleeft Duitse première

  De theatervoorstelling ANNE, geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter, en gebaseerd op het dagboek van Anne Frank, ging 27 augustus in première in het Ernst Deutsch Theater in Hamburg.

 • Oliver Sacks overleden

  Oliver Sacks overleden

  Oliver Sacks, gevierd neuroloog en auteur van vele internationale bestsellers, is op 82-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats New York.

 • Co Woudsma bij <i>Kunststof Radio</i>

  Co Woudsma bij Kunststof Radio

  Op dinsdag 1 september was Co Woudsma te gast bij Kunststof Radio. Jellie Brouwer ging met hem in gesprek.

Meer nieuws

 • Ewoud Kieft 18 oktober op het Geschiedenis Festival

  Ewoud Kieft 18 oktober op het Geschiedenis Festival

  De Maand van de Geschiedenis wordt dit jaar gevierd met de eerste editie van het Geschiedenis Festival, een evenement dat georganiseerd wordt door het Historisch Nieuwsblad. Diverse grote namen uit binnen- en buitenland zullen op zondag 18 oktober op het evenement optreden. Bezige Bij-auteur Ewoud Kieft zal over zijn boek Oorlogsenthousiasme vertellen.

 • Tommy Wieringa bij boekpresentatie Thé Lau

  Tommy Wieringa bij boekpresentatie Thé Lau

  Bij de presentatie van De grote vakantie, het postuum te verschijnen boek van Thé Lau, zal Tommy Wieringa, samen met Gustaaf Peek, Ilja Leonard Pfeijffer en Dimitri Verhulst, het boek voorstellen aan de bezoeker.

 • Presentatie Jesse Klaver: 20 september Paradiso, Amsterdam

  Presentatie Jesse Klaver: 20 september Paradiso, Amsterdam

  Op donderdag 10 september, aan de vooravond van Prinsjesdag, komt De mythe van het economisme van Jesse Klaver uit. Op zondag 20 september vindt in Paradiso de eerste publieksbijeenkomst plaats naar aanleiding van zijn boek.

 • Co Woudsma bij Dichter bij SAIL

  Co Woudsma bij Dichter bij SAIL

  Op zaterdag 22 en zondag 23 augustus presenteerde Jos van Hest Dichter bij SAIL, een programma van de OBA op de pont tussen Amsterdam Centraal en de NDSM-werf en onderdeel van SAIL Amsterdam. Onder meer Co Woudsma was op zondag te horen op de pont.

 • Op 10 september verschijnt <i>Autoriteit</i> van Paul Verhaeghe

  Op 10 september verschijnt Autoriteit van Paul Verhaeghe

  Paul Verhaeghe, schrijver van onder meer Identiteit en Liefde in tijden van eenzaamheid komt in september met een nieuw boek. Op 10 september verschijnt Autoriteit. Het boek wordt gepresenteerd op 8 september in De Vooruit, Gent, en op 14 september in Paradiso, Amsterdam.

 • Bart Chabot en Tjitske Jansen in de OBA

  Bart Chabot en Tjitske Jansen in de OBA

  Op dinsdag 25 augustus ontmoeten schrijvers Bart Chabot en Tjitske Jansen elkaar in de OBA. Zij zullen behalve hun eigen teksten ook favoriete fragmenten en gedichten van elkaar voorlezen.

 • De Bezige Bij zoekt stagiair/ervaringskracht rechtenexploitatie

  Per heden zoeken wij voor een periode van zes maanden een gedreven Stagiair Rechtenexploitatie (m/v) voor 32 uur per week.

 • <i>Malva</i> van Hagar Peeters verschijnt op 17 september

  Malva van Hagar Peeters verschijnt op 17 september

  Op 17 september verschijnt Malva, de debuutroman van Hagar Peeters. Malva is het ontroerende verhaal over de enige dochter van de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda. Ze werd door deze beroemde vader op jonge leeftijd verstoten en stierf op achtjarige leeftijd in Nederland.

 • <i>Broodje gezond</i> van Bart Chabot: Biografie die je moet lezen

  Broodje gezond van Bart Chabot: Biografie die je moet lezen

  Op 12 augustus publiceerde Radio 3FM een lijst met 14 (auto)biografieën van muzikanten die je moet lezen. Op nummer vier stond Broodje gezond van Bart Chabot.

 • Avond met Alessandro Baricco en Bas Heijne over Italiaanse klassiekers

  Avond met Alessandro Baricco en Bas Heijne over Italiaanse klassiekers

  Op zondag 30 augustus zal Bas Heijne met Alessandro Baricco in gesprek gaan over De laatste dag van Beppe Fenoglio en De tuin van de familie Finzi-Contini van Giorgio Bassani. Een bijzondere ontmoeting tussen twee scherpzinnige denkers en auteurs.

 • <i>De slag om Srebrenica</i> genomineerd voor Prinsjesboekenprijs

  De slag om Srebrenica genomineerd voor Prinsjesboekenprijs

  Op 10 augustus zijn de genomineerden voor de Prinsjesboekenprijs, de prijs voor het beste boek over de landelijke Nederlandse politiek, bekend gemaakt. Onder de genomineerden is De slag om Srebrenica van Frank Westerman.

 • Bezige Bij-auteurs op Uitmarkt Amsterdam

  Bezige Bij-auteurs op Uitmarkt Amsterdam

  In het laatste weekend van augustus vindt traditiegetrouw de UITmarkt plaats in Amsterdam. Deze keer met Bezige Bij-auteurs Ad Fransen, Jan-Willem Anker, Thomas Verbogt, Hagar Peeters en Frederik Willem Daem.

 • Poëziebus met Hagar Peeters

  Poëziebus met Hagar Peeters

  Op zaterdag 5 september vindt de zesde editie van de Museumnacht Den Haag plaats. Onder het genot van een drankje kan men dan genieten van een intiem en exclusief optreden van onder meer Hagar Peeters, Tjitske Jansen, en Daan Zeijen, in de Poëziebus van het Letterkundig Museum. Ondertussen brengt de bus je van het Haags Historisch Museum naar het Gemeentemuseum, of andersom.

 • Man Booker Prize longlist 2015: Anne Enright en Tom McCarthy genomineerd

  Man Booker Prize longlist 2015: Anne Enright en Tom McCarthy genomineerd

  Woensdag 29 juli is de longlist van de Man Booker Prize bekend geworden. De auteurs Anne Enright met The Green Road, en Tom McCarthy met Satin Island zijn voor deze prestigieuze prijs genomineerd. Op 15 september zal de shortlist worden vrijgegeven, en op 13 oktober 2015 wordt de winnaar bekend gemaakt van de Man Booker Prize. Het winnende boek krijgt de naam 'Beste boek van het jaar' in de categorie fictie.

 • Sybren Polet overleden

  Sybren Polet overleden

  De schrijver en dichter Sybren Polet is op 19 juli overleden. Dat hebben zijn familie, zijn uitgeverij en de Sybren Polet Stichting dinsdag 28 juli bekendgemaakt in de Volkskrant.

 • Sirkka Turkka en Ruth Lasters op Poëziefestival Elswout

  Sirkka Turkka en Ruth Lasters op Poëziefestival Elswout

  Stichting Kleine Revolutie Producties organiseert zondag 23 augustus voor de 5e keer een bijzondere en gevarieerde literaire middag op een schitterende locatie: Poëziefestival Dichters in Elswout.

 • E.L. Doctorow overleden

  E.L. Doctorow overleden

  De Amerikaanse schrijver E.L. Doctorow, auteur van Andrews hersenen en De mars, is dinsdag overleden op 84-jarige leeftijd.

 • Verfilming Frank Westermans <i>Dier, bovendier</i> (Perfect Horse)

  Verfilming Frank Westermans Dier, bovendier (Perfect Horse)

  De documentaire Perfect Horse, gebaseerd op de succesvolle titel van Frank Westerman, zal vanaf 1 oktober in een groot aantal bioscopen in Nederland te zien zijn.

 • Binnen één week de vierde druk van <i>Ga heen, zet een wachter</i>

  Binnen één week de vierde druk van Ga heen, zet een wachter

  Binnen één week de vierde druk van Harper Lee, Ga heen, zet een wachter.

 • Marieke Poelmann spreekt bij herdenking MH17

  Marieke Poelmann spreekt bij herdenking MH17

  Op 17 juli is de ramp met de MH17 een jaar geleden. Dit wordt herdacht tijdens een besloten herdenking voor de nabestaanden. Een van de sprekers op tijdens deze herdenking is Marieke Poelmann.

 • Frank Westerman over de val van Srebrenica

  Frank Westerman over de val van Srebrenica

  Vandaag is de herdenking van de val van Srebrenica. Naar aanleiding hiervan schreef Frank Westerman zijn nieuwe boek De slag om Srebrenica en is hij de afgelopen tijd te gast geweest bij verschillende media om hier aandacht aan te schenken en meer inzicht te verschaffen in deze verschrikkelijke gebeurtenis in de Nederlandse geschiedenis. Bekijk en beluister hier zijn interviews

 • Bezige Bij-auteurs op longlist ECI Literatuurprijs

  Bezige Bij-auteurs op longlist ECI Literatuurprijs

  Brullen van Marie Kessels, van Mark Schaevers en Caravantis van Frank Albers staan op de longlist van de ECI Literatuurprijs 2015. Dat werd gisteren door juryvoorzitter Andrée van Es bekendgemaakt tijdens een feestelijke middag in De Kantine Visafslag in Den Haag.

 • Tweede editie van De Beste Boeken Live

  Tweede editie van De Beste Boeken Live

  VBK Uitgevers, LannooMeulenhoff en WPG Uitgevers bundelen opnieuw hun krachten en organiseren op maandag 31 augustus DE BESTE BOEKEN LIVE @ Westergasfabriek. Na het succes van de eerste editie (DE BESTE BOEKEN LIVE @ Ziggo Dome) is aan het begin van het nieuwe boekenseizoen wederom een dagvullend programma samengesteld om boekverkopers te inspireren, auteurs te ontmoeten en in gesprek te gaan over sales en marketing.