Nieuws

Nieuws

Meer nieuws

 • Marieke Poelmann spreekt bij herdenking MH17

  Marieke Poelmann spreekt bij herdenking MH17

  Op 17 juli is de ramp met de MH17 een jaar geleden. Dit wordt herdacht tijdens een besloten herdenking voor de nabestaanden. Een van de sprekers op tijdens deze herdenking is Marieke Poelmann.

 • Frank Westerman over de val van Srebrenica

  Frank Westerman over de val van Srebrenica

  Vandaag is de herdenking van de val van Srebrenica. Naar aanleiding hiervan schreef Frank Westerman zijn nieuwe boek De slag om Srebrenica en is hij de afgelopen tijd te gast geweest bij verschillende media om hier aandacht aan te schenken en meer inzicht te verschaffen in deze verschrikkelijke gebeurtenis in de Nederlandse geschiedenis. Bekijk en beluister hier zijn interviews

 • Bezige Bij-auteurs op longlist ECI Literatuurprijs

  Bezige Bij-auteurs op longlist ECI Literatuurprijs

  Brullen van Marie Kessels, van Mark Schaevers en Caravantis van Frank Albers staan op de longlist van de ECI Literatuurprijs 2015. Dat werd gisteren door juryvoorzitter Andrée van Es bekendgemaakt tijdens een feestelijke middag in De Kantine Visafslag in Den Haag.

 • Tweede editie van De Beste Boeken Live

  Tweede editie van De Beste Boeken Live

  VBK Uitgevers, LannooMeulenhoff en WPG Uitgevers bundelen opnieuw hun krachten en organiseren op maandag 31 augustus DE BESTE BOEKEN LIVE @ Westergasfabriek. Na het succes van de eerste editie (DE BESTE BOEKEN LIVE @ Ziggo Dome) is aan het begin van het nieuwe boekenseizoen wederom een dagvullend programma samengesteld om boekverkopers te inspireren, auteurs te ontmoeten en in gesprek te gaan over sales en marketing.

 • Bart Van Loo's theatershow 'Chanson. Une belle histoire' dit najaar voor het laatst

  Bart Van Loo's theatershow 'Chanson. Une belle histoire' dit najaar voor het laatst

  Bart Van Loo startte vorig jaar met de theatershow 'Chanson. Une belle histoire'. Samen met Eddy et Les Vedettes nam hij het publiek mee naar Frankrijkk, met een voorstelling waar woord en muziek hand in hand gaan, waar ontroering, nostalgie en goede verhalen op de eerste plaats komen. Vanwege het grote succes komt Bart Van Loo dit najaar terug naar de theaters, met een laatste reprise van deze show vol Franse chansons.

 • Radio interview Ewoud Kieft op NTR Academie

  Radio interview Ewoud Kieft op NTR Academie

  In het begin van de twintigste eeuw waren veel kunstenaars, schrijvers en wetenschappers euforisch over het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Historicus Ewoud Kieft beschrijft in zijn boek Oorlogsenthousiasme waar dit verlangen vandaan kwam.

 • Mustafa Stitou te gast bij Spoken Beat Night

  Mustafa Stitou te gast bij Spoken Beat Night

  Donderdag 9 juli zal dichter Mustafa Stitou te gast zijn bij Spoken Beat Night in het Bimhuis, te Amsterdam.

 • Nicola Lagioia wint de Premio Strega

  Nicola Lagioia wint de Premio Strega

  Nicola Lagioia won gisteravond de Premio Strega, de belangrijkste Italiaanse literaire prijs, voor zijn roman La Ferocia, waarin hij in zijn zeer indringende stijl het verhaal vertelt van een Zuid-Italiaanse vooraanstaande familie die zichzelf te gronde richt.

 • Ewoud Kieft op Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2015

  Ewoud Kieft op Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2015

  Bekend is geworden dat Ewoud Kieft met zijn boek Oorlogsenthousiasme genomineerd is voor de Longlist Libris Geschiedenis Prijs van 2015.

 • Katja Petrowskaja wint de literatuurprijs Premio Strega Europeo

  Katja Petrowskaja wint de literatuurprijs Premio Strega Europeo

  Katja Petrowskaja wint de prestigieuze Italiaanse literatuurprijs Premio Strega Europeo.

 • Verhaal van Camus genomineerd voor Parel voor de Beste Boekverfilming 2015

  Verhaal van Camus genomineerd voor Parel voor de Beste Boekverfilming 2015

  De verfilming van het verhaal 'De gast' uit Koninkrijk en ballingschap van Albert Camus, Loin des hommes, is genomineerd voor de Parel 2015, de publieksprijs voor de beste boekverfilming. De overige vijf genomineerde films zijn A most wanted man, De Surprise, Gone Girl, Still Alice en Wild.

 • Vakantielezen: 20 e-bookbestsellers voor maar € 7,99

  Vakantielezen: 20 e-bookbestsellers voor maar € 7,99

  In de maand juli zijn twintig recente e-book bestsellers van zes verschillende uitgeverijen overal verkrijgbaar voor slechts € 7,99. Daarna worden in augustus wederom twintig titels van verschillende uitgeverijen scherp afgeprijsd: de e-books van deze must reads kosten dan maar € 4,99.

 • Karen Armstrong bekroond met Order of the British Empire

  Karen Armstrong bekroond met Order of the British Empire

  Karen Armstrong, Brits auteur en expert op het gebied van religie kreeg op 15 juni de OBE, Officer of the Order of the British Empire, uitgereikt. Deze eervolle onderscheiding ontving zij voor haar verdiensten met betrekking tot de literatuur en haar inzet voor de interreligieuze dialoog.

 • Bezige Bij-auteurs op Dichters in de Prinsentuin

  Bezige Bij-auteurs op Dichters in de Prinsentuin

  Dichters in de Prinsentuin vindt dit jaar plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juli. Naast zijn vertrouwde plek in de renaissancistische Prinsentuin, in het hartje van Groningen, vinden sommige programma-onderdelen in de Puddingfabriek plaats. In het weekend van 17 t/m 19 juli treden onder meer Erik Lindner, Andy Fierens, F. van Dixhoorn, Charlotte Mutsaers en Mischa Andriessen op.

 • Stem op Leon de Winter en maak kans op een koffer vol boeken

  Stem op Leon de Winter en maak kans op een koffer vol boeken

  Door te stemmen op Geronimo, het nieuwe boek van Leon de Winter, maak je kans op een koffer vol boeken bij Dizzie.nl. Stemmen kan tot 30 juni.

 • Peter Buwalda en Simone van Saarloos Zomergasten

  Peter Buwalda en Simone van Saarloos Zomergasten

  De gasten in het praatprogramma Zomergasten van dit jaar zijn bekend. Een van de gasten dit jaar is Peter Buwalda. Vanaf zondag 26 juli presenteert Wilfried de Jong voor het derde opeenvolgende jaar VPRO Zomergasten. Op zondag 2 augustus zal Peter Buwalda te gast zijn.

 • tentoonstelling: Dick Matena. Getekend leven.

  tentoonstelling: Dick Matena. Getekend leven.

  Museum Meermanno | Huis van het boek eert deze zomer, van 6 juni t/m 27 september, striptekenaar Dick Matena (1943) met de grote tentoonstelling 'Dick Matena. Getekend leven'. Deze tentoonstelling laat aan de hand van ruim 200 originele tekeningen en schetsen, boeken en brieven, Matena’s veelzijdigheid, zijn ongelooflijk grote productie en zijn vernieuwingsdrift zien.

 • De Bezige Bij publiceert boek van Jesse Klaver

  De Bezige Bij publiceert boek van Jesse Klaver

  Uitgeverij De Bezige Bij publiceert De mythe van het economisme, het boek van Jesse Klaver.

 • Mirjam van Hengel schrijft biografie over Remco Campert

  Mirjam van Hengel schrijft biografie over Remco Campert

  Uitgeverij De Bezige Bij is zeer verheugd te kunnen meedelen dat schrijfster, poëzieredacteur en programmamaker Mirjam van Hengel de biografie van Remco Campert zal schrijven. Remco Campert en zijn echtgenote Deborah Campert verlenen haar daarbij hun volledige medewerking. Het contact met hen kwam tot stand naar aanleiding van Van Hengels veelgeprezen boek over Leo en Tineke Vroman (Hoe mooi alles, 2014). De Campertbiografie, die uit zal gaan van zowel het werk als van de mensen die Camperts leven mede vormgegeven hebben, zal naar verwachting eind 2017 gaan verschijnen.

 • Straelener Übersetzerpreis stipendium voor Anne Folkertsma

  Straelener Übersetzerpreis stipendium voor Anne Folkertsma

  Op 18 juni ontving Anne Folkertsma het stipendium van de Straelener Übersetzerpreis voor haar vertaling van de Duitse roman Blutsbrüder van Ernst Haffner. Deze vertaling verscheen in 2014 bij De Bezige Bij als Bloedbroeders.

 • Stefan Hertmans spreekt negende SPUI25-lezing uit

  Stefan Hertmans spreekt negende SPUI25-lezing uit

  Dit jaar spreekt gevierd schrijver en essayist Stefan Hertmans de jaarlijkse SPUI25-lezing uit op 18 september in de Aula van de Lutherse Kerk. Hij treedt daarmee in het voetspoor van onder anderen Phillipp Blom, David van Reybrouck, A.S. Byatt en Karen Armstrong, die in voorgaande jaren het academisch-culturele seizoen van SPUI25 openden. Hertmans zal spreken over het verschil tussen herdenken en herinneren en de implicaties daarvan voor de verhouding tussen individu en samenleving. Na afloop wordt Hertmans geïnterviewd door Mirjam van Hengel.

 • James Salter overleden

  James Salter overleden

  De Bezige Bij eert James Salter, grandioos auteur die tot op het laatst bleef schrijven. Als geen ander raakte hij aan het geheim van het leven in de beschrijving van gewone mensen in gewone omstandigheden.

 • Hans Schnitzler spreker bij Facebook Farewell Party

  Hans Schnitzler spreker bij Facebook Farewell Party

  Op 23 juni zal Hans Schnitzler spreken tijdens de Facebook Farewell Party, in de Stadschouwburg Amsterdam. Tijdens de Facebook Farewell Party in de Stadsschouwburg kan iedereen zich informeren over de wantoestanden in het bezette Facebook.