De rode kamer (Paperback)

Nieuws

 • Warna Oosterbaan wint de E. du Perronprijs 2014

  Warna Oosterbaan wint de E. du Perronprijs 2014

  Journalist Warna Oosterbaan heeft met Ons erf de de E. du Perronprijs 2014 gewonnen. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 2 april. Bij de prijsuitreiking houdt NRC-columnist Bas Heijne de E. du Perronlezing.

 • Persbericht: Uitgeverij De Bezige Bij publiceert <i>Go Set a Watchman</i>, de verloren gewaande roman van Harper Lee

  Persbericht: Uitgeverij De Bezige Bij publiceert Go Set a Watchman, de verloren gewaande roman van Harper Lee

  Uitgeverij De Bezige Bij publiceert Go Set a Watchman, de verloren gewaande roman van Harper Lee. De Nederlandse editie van Go Set a Watchman, de recentelijk ontdekte roman van Harper Lee, zal op 14 juli 2015 bij Uitgeverij De Bezige Bij verschijnen. De vertaling is van de hand van Ko Kooman, van wie enkele jaren geleden bij De Bezige Bij ook een nieuwe vertaling van To Kill a Mockingbird uitkwam.

 • Boekhandelsbezoeken Yves Petry

  Boekhandelsbezoeken Yves Petry

  De komende twee weken zal Yves Petry drie boekhandels bezoeken. Op 26 maart is hij te gast bij Boekhandel 't Colofon in Arnhem, 27 maart bij Boekhandel Lovink in Lochem en op 2 april bij Boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen.

 • Het Komrijk in Antwerpen 28 maart

  Het Komrijk in Antwerpen 28 maart

  Op zaterdag 28 maart organiseert De Slegte in Antwerpen Het Komrijk in Antwerpen, een hommage aan Gerrit Komrij, met medewerking van Kees van Kooten, Tom Lanoye, Hanna Bervoets, Mark Schaevers en Arie Pos.

 • De Bezige Bij op het Passa Porta Festival

  De Bezige Bij op het Passa Porta Festival

  De Bezige Bij is sterk vertegenwoordigd op het Passa Porta Festival. Auteurs Arno Camenisch, David Van Reybrouck, Peter Vermeersch, Jeroen Theunissen, Stefan Hertmans, Christophe Van Gerrewey, Yves Petry, Peter Terrin, Kevin Barry, Kathy Mathys, Koen Peeters en Pascal Verbeken zijn te gast.

 • Verfilming <i>De helleveeg</i> van A.F.Th. van der Heijden

  Verfilming De helleveeg van A.F.Th. van der Heijden

  De roman De Helleveeg van A.F .Th. van der Heijden wordt verfilmd. De film wordt in maart 2016 in de bioscoop verwacht.