Caesarion (Mid-price)

Nieuws

 • Paolo Giordano: 11 juni optreden bij SPUI25

  Paolo Giordano: 11 juni optreden bij SPUI25

  In juni viert De Bezige Bij een geschiedenis van zeventig jaar uitgeven van Italiaanse literatuur én het begin van de zomer met de uitgave van drie prachtige Italiaanse klassiekers van grote twintigste-eeuwse Italiaanse auteurs, ingeleid door drie liefhebbers van hun werk: De mooie zomer van Cesare Pavese (ingeleid door Paolo Giordano), De laatste dag van Beppe Fenoglio (ingeleid door Alessandro Baricco) en De tuin van de familie Finzi-Contini van Giorgio Bassani (ingeleid door Bas Heijne).

 • Verfilming <i>Tonio</i> met Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters

  Verfilming Tonio met Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters

  Pierre Bokma ('t Schaep met de 5 Pooten, Borgman, Cloaca), Rifka Lodeizen (Overspel, Publieke werken) en Chris Peters (De Poel) zullen de hoofdrollen gaan spelen in de boekverfilming Tonio van Regisseur Paula van der Oest (Lucia de B., Black Butteflies). De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden.

 • Bezige Bij-auteurs op het literaire festival Nieuwe Types

  Bezige Bij-auteurs op het literaire festival Nieuwe Types

  Onder meer Ernest van der Kwast, Manon Uphoff en Raoul de Jong zijn te gast op het nieuwe festival in Arnhem over de toekomst van literatuur: Nieuwe Types (26-28 juni).

 • Robert Seethaler 6 juni te gast bij Boekhandel Dominicanen

  Robert Seethaler 6 juni te gast bij Boekhandel Dominicanen

  Robert Seethaler is op 6 juni te gast bij Boekhandel Dominicanen. Robert Seethaler, populair in Duitsland en Oostenrijk, vertelt over zijn pas vertaalde boek Een heel leven, wat was verkozen tot boek van het jaar in Duitsland. Robert Seethaler wordt geïnterviewd door Daria Bouwman.

 • Robert Seethaler 4 juni te gast bij BorderKitchen

  Robert Seethaler 4 juni te gast bij BorderKitchen

  Robert Seethaler is op 4 juni te gast bij BorderKitchen. Hij zal daar vertellen over zijn boek Een heel leven, het boek dat in Duitsland zijn definitieve doorbraak betekende en is gekozen tot boek van het jaar door de Duitse boekhandels.

 • Bas Heijne en Stephan Sanders op shortlist Jan Hanlo Essayprijs

  Bas Heijne en Stephan Sanders op shortlist Jan Hanlo Essayprijs

  De jury van de Jan Hanlo Essayprijs 2015 heeft dit jaar 5 essaybundels genomineerd. Op de short list staan: Rutger Bregman met Gratis geld voor iedereen (De Correspondent), Bas Heijne, Angst en Schoonheid. Louis Couperus, de mystiek der zichtbare dingen (De Bezige Bij), Stephan Sanders, Iets meer dan een seizoen (De Bezige Bij) Arjen van Veelen, En hier een plaatje van een kat (Atlas/Contact) en Joost de Vries, Vechtmemoires (Prometheus).