Deelderama (Mid-price)

Nieuws

 • Interviews Nir Baram

  Interviews Nir Baram

  Op 3 september verscheen de nieuwste roman van Nir Baram, Wereldschaduw, waarin hij verhaalt over normale mensen die proberen te overleven in de hedendaagse kapitalistische wereld. Door middel van drie verhaallijnen vormt hij op deze manier een portret van het mondiale systeem waar wij allen deel van zijn. Naar aanleiding van het verschijnen van Wereldschaduw verschenen enkele mooie artikelen en interviews.

 • Zondag 18 oktober: presentatie <i>Het geluk van Limburg</i>

  Zondag 18 oktober: presentatie Het geluk van Limburg

  Op zondag 18 oktober wordt Het geluk van Limburg van Marcia Luyten gepresenteerd in Theater Heerlen. Pieter-Jan Hagens zal Marcia Luyten en Jack Vinders interviewen waarna het eerste exemplaar overhandigd zal worden aan Eurocommissaris Frans Timmermans.

 • Joost Kircz over F. Harmsen van Beek bij <i>Glasnost Radio</i>

  Joost Kircz over F. Harmsen van Beek bij Glasnost Radio

  Op maandag 7 oktober was Joost Kircz te gast bij Glasnost op OOG Radio. Als co-auteur van het schrijversprentenboek Stoeten Ritseldingen over F. Harmsen van Beek sprak hij over het ongrijpbare werk van de schrijver, dichter en kunstenaar in kwestie.

 • Ignaas Devisch op de Nacht van de Vrijdenker

  Ignaas Devisch op de Nacht van de Vrijdenker

  Op 4 december zal Ignaas Devisch deelnemen aan de Nacht van de Vrijdenker, een filosofisch festival in Gent. Van zijn hand verscheen Ziek van gezondheid bij Uitgeverij De Bezige Bij.

 • Svetlana Alexijevitsj wint de Nobelprijs voor de Literatuur

  De Wit-Russische journalistieke schrijfster Svetlana Aleksijevitsj (67) is de winnares van de Nobelprijs voor de Literatuur. Dit is zojuist bekendgemaakt in Stockholm.

 • Bart Van Loo voor het laatst in de theaters met <i>Chanson. Une belle histoire</i>

  Bart Van Loo voor het laatst in de theaters met Chanson. Une belle histoire

  Bart Van Loo startte vorig jaar met de theatershow 'Chanson. Une belle histoire'. Samen met Eddy et Les Vedettes nam hij het publiek mee naar Frankrijkk, met een voorstelling waar woord en muziek hand in hand gaan, waar ontroering, nostalgie en goede verhalen op de eerste plaats komen. Vanwege het grote succes komt Bart Van Loo dit najaar terug naar de theaters, met een laatste reprise van deze show vol Franse chansons.