Een zoon van het circus (Mid-price)

Nieuws

 • Robert Seethaler 6 juni te gast bij Boekhandel Dominicanen

  Robert Seethaler 6 juni te gast bij Boekhandel Dominicanen

  Robert Seethaler is op 6 juni te gast bij Boekhandel Dominicanen. Robert Seethaler, populair in Duitsland en Oostenrijk, vertelt over zijn pas vertaalde boek Een heel leven, wat was verkozen tot boek van het jaar in Duitsland. Robert Seethaler wordt geïnterviewd door Daria Bouwman.

 • Robert Seethaler 4 juni te gast bij BorderKitchen

  Robert Seethaler 4 juni te gast bij BorderKitchen

  Robert Seethaler is op 4 juni te gast bij BorderKitchen. Hij zal daar vertellen over zijn boek Een heel leven, het boek dat in Duitsland zijn definitieve doorbraak betekende en is gekozen tot boek van het jaar door de Duitse boekhandels.

 • Bas Heijne en Stephan Sanders op shortlist Jan Hanlo Essayprijs

  Bas Heijne en Stephan Sanders op shortlist Jan Hanlo Essayprijs

  De jury van de Jan Hanlo Essayprijs 2015 heeft dit jaar 5 essaybundels genomineerd. Op de short list staan: Rutger Bregman met Gratis geld voor iedereen (De Correspondent), Bas Heijne, Angst en Schoonheid. Louis Couperus, de mystiek der zichtbare dingen (De Bezige Bij), Stephan Sanders, Iets meer dan een seizoen (De Bezige Bij) Arjen van Veelen, En hier een plaatje van een kat (Atlas/Contact) en Joost de Vries, Vechtmemoires (Prometheus).

 • Jan Fontijn te gast bij Letteren &cetera en Nooit meer slapen

  Jan Fontijn te gast bij Letteren &cetera en Nooit meer slapen

  Jan Fontijn is donderdag 21 mei te gast in de literaire talkshow Letteren &cetera, in de bibliotheek van het Letterenfonds. Dit naar aanleiding van zijn net verschenen boek Onrust, een biografie over Jacob Israël de Haan.

 • Wieringa, Hertmans en Petrowskaja op shortlist Premio Strega Europeo

  Wieringa, Hertmans en Petrowskaja op shortlist Premio Strega Europeo

  Tommy Wieringa, Stefan Hertmans en Katja Petrowskaja staan op de shortlist van de prestigieuze Italiaanse literatuurprijs Premio Strega Europeo.

 • P.C. Hooft-prijs 2015 voor Anneke Brassinga

  P.C. Hooft-prijs 2015 voor Anneke Brassinga

  Het bestuur van de Stichting P.C. Hooft-prijs voor Letterkunde heeft maandag 15 december besloten de P.C. Hooft-prijs 2015 toe te kennen aan Anneke Brassinga (Schaarsbergen, 1948). Deze oeuvreprijs is dit jaar bestemd voor poëzie en wordt uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst in het Letterkundig Museum, op donderdag 21 mei 2015, de sterfdag van de naamgever van de prijs, de dichter P.C. Hooft (1581-1647), onze grootste renaissancedichter.