Geheid Deelder (Paperback)

Nieuws

 • Hertmans en Westerman op de shortlist AKO Literatuurprijs

  Hertmans en Westerman op de shortlist AKO Literatuurprijs

  Stefan Hertmans met Oorlog en terpentijn en Frank Westerman met Stikvallei staan op de shortlist van de AKO Literatuurprijs 2014.

 • Danssolo en theatersolo naar het werk van Albert Camus

  Danssolo en theatersolo naar het werk van Albert Camus

  In oktober gaan twee voorstellingen in première die zijn gebaseerd op het werk en leven van Albert Camus. ICK Amsterdam presenteert een danssolo van Emio Greco, gebaseerd op de klassieke roman De vreemdeling, en theatermaker Rory de Groot maakte een theatersolo over Camus’ leven en zijn liefde voor voetbal. Daarnaast verschijnt op 30 oktober een speciale editie van De vreemdeling ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van De Bezige Bij, met een introductie door David Van Reybrouck.

 • Katja Petrowskaja wint ZDF

  Katja Petrowskaja wint ZDF "aspekte"-Literaturpreis

  Deze week werd de winnaar bekend gemaakt van de ZDF "aspekte"-Literaturpreis, de jaarlijkse prijs voor het beste Duitstalige proza-debuut. De prijs gaat dit jaar naar Katja Petrowskaja. In februari 2015 verschijnt haar roman Misschien Esther (Vielleicht Esther bij De Bezige Bij.

 • Hugo Claus’ <em>een bruid in de morgen</em> in Amsterdam

  Hugo Claus’ een bruid in de morgen in Amsterdam

  Toneelgroep Amsterdam en Frascati Producties brengen Claus’ avondvullende stuk Een bruid in de morgen ten tonele, onder regie van Maren E. Bjørseth.

 • Voorstelling Edzard Mik

  Voorstelling Edzard Mik

  Voorstelling Edzard Mik: 'Een Griekse liefde'

 • Engelse vertaling Identiteit - Paul Verhaeghe

  De Engelse vertaling van Identiteit van Paul Verhaeghe wordt officiëel ten doop gehouden in het Freud Museum in Londen. In The Guardian verscheen al een spraakmakend stuk van Verhaeghe's hand.

DBB Antwerpen