De Aanslag - Luisterboek (Audio-uitgaven)

Nieuws

 • Film: Regarding Susan Sontag

  Film: Regarding Susan Sontag

  Op maandag 13 april wordt de film 'Regarding Susan Sontag' vertoont in de Filmschuur. Tien jaar na Susan Sontags dood brengt regisseur Nancy Kates in deze documentaire het veelbewogen leven van Sontag in beeld.

 • Duitse vertaalster Oorlog en terpentijn genomineerd voor Filter Vertaalprijs 2015

  Duitse vertaalster Oorlog en terpentijn genomineerd voor Filter Vertaalprijs 2015

  Duitse vertaalster Oorlog en terpentijn genomineerd voor Filter Vertaalprijs 2015 De Duitse vertaling van Oorlog en Terpentijn door Ira Wilhelm is genomineerd voor de Filter Vertaalprijs 2015. De prijs wordt toegekend voor de meest bijzondere vertaling van het afgelopen jaar. De jury koos voor vertalingen van boeken uit verre en nabije landen, verschillende tijden en uiteenlopende talen. Op zaterdag 16 mei wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het internationale literatuurfestival City2Cities.

 • Tomas Tranströmer overleden

  Tomas Tranströmer overleden

  De Zweedse dichter en Nobelprijswinnaar Tomas Tranströmer is op 26 maart jl overleden.

 • Nominatie Ooa Boek van het Jaar: David Van Reybrouck

  Nominatie Ooa Boek van het Jaar: David Van Reybrouck

  Tegen verkiezingen van David Van Reybrouck is genomineerd voor Boek van het Jaar van het Ooa. Het Boek van het Jaar wordt op 19 mei 2015 tijdens het Boek&Festival bekend gemaakt.

 • Akhil Sharma wint Folio Prize

  Akhil Sharma wint Folio Prize

  Akhil Sharma heeft de Folio Prijs 2015 voor zijn roman Gezinsleven gewonnen. Het doel van de Folio Prijs is het erkennen van de beste Engelstalige fictie, uitgegeven in Engeland, ongeacht vorm, genre of herkomst van auteur. Het is een jaarlijkse prijs die vorig jaar voor het eerst werd uitgereikt.

 • Warna Oosterbaan wint de E. du Perronprijs 2014

  Warna Oosterbaan wint de E. du Perronprijs 2014

  Journalist Warna Oosterbaan heeft met Ons erf de de E. du Perronprijs 2014 gewonnen. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 2 april. Bij de prijsuitreiking houdt NRC-columnist Bas Heijne de E. du Perronlezing.