Met mijn teer gestel (Paperback)

Nieuws

 • Man Booker Prize longlist 2015: Anne Enright en Tom McCarthy genomineerd

  Man Booker Prize longlist 2015: Anne Enright en Tom McCarthy genomineerd

  Woensdag 29 juli is de longlist van de Man Booker Prize bekend geworden. De auteurs Anne Enright met The Green Road, en Tom McCarthy met Satin Island zijn voor deze prestigieuze prijs genomineerd. Op 15 september zal de shortlist worden vrijgegeven, en op 13 oktober 2015 wordt de winnaar bekend gemaakt van de Man Booker Prize. Het winnende boek krijgt de naam 'Beste boek van het jaar' in de categorie fictie.

 • Op 10 september verschijnt <i>Autoriteit</i> van Paul Verhaeghe

  Op 10 september verschijnt Autoriteit van Paul Verhaeghe

  Paul Verhaeghe, schrijver van onder meer Identiteit en Liefde in tijden van eenzaamheid komt in september met een nieuw boek. Op 10 september verschijnt Autoriteit. Het boek wordt gepresenteerd op 8 september in De Vooruit, Gent, en op 14 september in Paradiso, Amsterdam.

 • Sybren Polet overleden

  Sybren Polet overleden

  De schrijver en dichter Sybren Polet is op 19 juli overleden. Dat hebben zijn familie, zijn uitgeverij en de Sybren Polet Stichting dinsdag 28 juli bekendgemaakt in de Volkskrant.

 • Sirkka Turkka en Ruth Lasters op Poëziefestival Elswout

  Sirkka Turkka en Ruth Lasters op Poëziefestival Elswout

  Stichting Kleine Revolutie Producties organiseert zondag 23 augustus voor de 5e keer een bijzondere en gevarieerde literaire middag op een schitterende locatie: Poëziefestival Dichters in Elswout.

 • E.L. Doctorow overleden

  E.L. Doctorow overleden

  De Amerikaanse schrijver E.L. Doctorow, auteur van Andrews hersenen en De mars, is dinsdag overleden op 84-jarige leeftijd.

 • Verfilming Frank Westermans <i>Dier, bovendier</i> (Perfect Horse)

  Verfilming Frank Westermans Dier, bovendier (Perfect Horse)

  De documentaire Perfect Horse, gebaseerd op de succesvolle titel van Frank Westerman, zal vanaf 1 oktober in een groot aantal bioscopen in Nederland te zien zijn.