Alma en de Meester

In ‘Alma & de Meester’ interviewt de jonge schrijver Alma Mathijsen auteurs van De Bezige Bij. Lees hier de openhartige gesprekken over de kunst van het schrijven, het dagelijkse geploeter, maar ook over de triomf. Een bijzondere serie interviews over een merkwaardig beroep.

Optredens tijdens de Boekenweek

Van 7 tot en met 15 maart is het weer zover, dan vindt de Boekenweek plaats met dit jaar als thema 'Waanzin'. Ernest van der Kwast mag hierbij natuurlijk niet ontbreken en zal in het hele land optreden en onder andere spreken over De ijsmakers, zijn nieuwste roman.

Wil je een van deze optredens bijwonen? Kijk hier voor de data en locaties:

Op zaterdag 7 maart zal Ernest van der Kwast optreden in Dordrecht, om 11.30 uur in Boekhandel Vos & Van der Leer.
Tevens zal hij deze dag om 14.30 uur optreden in Gouda, in Boekhandel Verkaaik.

Zondag 8 maart is Ernest te gast op de zondagmiddag high tea tijdens Boekhandel Coelers serveert. De middag vindt plaats vanaf 14.00 uur in Boekhandel Coelers Rotterdam. Een kaartje kost €12,50, aanmelden is verplicht.

Op dinsdag 10 maart geeft hij een lezing in een heuze ijssalon bij de Deventer Boekenweek. Vanaf 20.00 uur zal hij in het gezelschap van ijs spreken over De ijsmakers bij IJssalon Talamini in Deventer. Kaartjes kosten €5,-, kaartjes zijn te koop bij Boekhandel Praamstra.

Woensdag 11 maart zal Ernest van der Kwast spreken in Vlijmen, vanaf 20.00 uur in de bibliotheek.

Donderdag 12 maart geeft Ernest een lezing in Utrecht, vanaf 19.00 uur in de Bibliotheek van Utrecht.
Tevens zal hij 's avonds optreden bij de Literaire Nachtclub van het Literatuurhuis in Utrecht. Vanaf 20.00 uur zal hij in de nok van TivoliVredenburg spreken over De ijsmakers. Kaartjes kosten €10,-.

Op vrijdag 13 maart is Ernest van der Kwast de gastheer van de Schiedamse Talkshow: Te gek voor woorden. Hier zal hij psychiater Paul Wisman en cabaretier, muzikant en schrijver Mike Boddé interviewen. De avond vindt plaats vanaf 20.00 uur in de Bibliotheek van Schiedam.

Ten slotte is Ernest van der Kwast op zondag 15 maart te gast bij de jaarlijkse voorjaarsmanifestatie van de Stichting Literaire Manifestaties Enschede. Aan de hand van het thema ’Te gek voor woorden' discussieert Gijs Ornée niet alleen met Ernest van der Kwast, maar ook met Mensje van Keulen en Herman Brusselmans. Deze manifestatie vindt plaats vanaf 14.30 uur in Theater Prismare in Enschede. Kaartjes kosten €7,50.