Nieuws / Yasmine Allas te gast bij On File Literaire Middag

31.10.2017

Yasmine Allas te gast bij On File Literaire Middag

Op zondag 12 november organiseert On File bij Perdu in Amsterdam een literaire middag voor schrijvers, dichters en literair vertalers met een vluchtelingenachtergrond én voor fondsen, uitgevers en anders geïnteresseerden. Deze middag is een samenwerking met stichting Granate, de Schrijverscentrale en Perdu.

Tijdens de literaire middag zal Bezige Bij-auteur Yasmine Allas te gast zijn.  Zij zal vertellen hoe zij schrijver werd in Nederland en ingaan op de verschillende aspecten van het schrijverschap in dit land. Yasmine Allas verliet op jonge leeftijd haar geboorteland Somalië en kwam in 1987 in Nederland terecht, waar zij onder meer als actrice werkte. Zij schrijft geregeld essays en opiniestukken over de multiculturele samenleving, en schreef onder andere de roman Een nagelaten verhaal, waarin een jonge vrouw op uitnodiging van een documentairemaker na drieëntwintig jaar voor het eerst terugreist naar haar geboorteland.

De literaire middag vindt plaats bij Perdu (Kloveniersburgwal 86, Amsterdam), van 14:00 tot 18:00. Aanmelden kan hier.

Meer over de auteur

Yasmine Allas

Yasmine Allas (1967) verliet op jonge leeftijd haar geboorteland Somalië en kwam in 1987 in Nederland terecht, waar zij onder meer als actrice werkte. Ze volgde een toneelopleidin, acteerde bij verschillende gezelschappen en trad op met een soloprogramma. In 1998 debuteerde ze met de succesvolle roman Idil, een meisje. Ook haar tweede roman De generaal...

Yasmine Allas

Meer nieuws

  • Charlotte Köhler Prijs voor poëzie naar Alfred Schaffer

    Dichter Alfred Schaffer krijgt de Charlotte Köhler Prijs voor zijn bundel Mens Dier Ding. De Charlotte Köhler Prijs is een driejaarlijkse onderscheiding voor een auteur die een hoogstaand proza-, poëzie- of toneelwerk heeft geschreven. Ook bekend gemaakt is de winnaar van het Charlotte Köhler Stipendium, een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor een beginnende Nederlandstalige auteur of vertaler....

    Meer24.11.2017
  • Het wonder dat niet omvalt van Ernest van der Kwast Beste Rotterdamse Boek 2017

    Het Beste Rotterdamse Boek 2017 is Het wonder dat niet omvalt van Ernest van der Kwast, zo werd gisteren bekendgemaakt in het Rotterdamse Bibliotheektheater.

    Meer23.11.2017